La BBC se sotmet a unes retallades de 80 milions de lliures i acomiada 450 treballadors

Les retallades afectaran a totes les branques de la corporació, però Newsnight, BBC 5 live i BBC World seran els serveis més afectats

VilaWeb
Redacció
29.01.2020 - 18:01
Actualització: 29.01.2020 - 19:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La BBC no viu un bon moment. L’ens públic de la Gran Bretanya està sotmès a una gran pressió per part del govern de Boris Johnson, que vol controlar-ne la línia editorial, a la vegada que es veu obligat a assumir un pla de retallades per estalviar anualment vuitanta milions de lliures en la secció d’informatius, el que comportarà que 450 treballadors es quedin sense feina. Tanmateix, els acomiadaments només cobreixen la meitat de les retallades.

La directora de la divisió de notícies, Fran Unsworth, ha explicat que les retallades afectaran a totes les branques de la corporació, però que Newsnight, BBC 5 live i BBC World (en anglès) seran els més afectats. D’altra banda, Unsworth ha dit que els periodistes de la corporació començaran a treballar en equips centralitzats en comptes de fer-ho per a programes específics. A més, es prioritzarà el contingut digital per sobre de la televisió i la ràdio. ‘Estem gastant massa recursos en les nostres emissions lineals tradicionals i no prou en digital’, ha dit.

La divisió de notícies de la cadena britànica compta amb una plantilla de 6.000 persones, de les quals 1.700 treballen fora del Regne Unit. Després de les retallades, el pressupost anual serà de 480 milions de lliures (567,4 milions d’euros).

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes