Recepta: Rap allagostat

Un primer plat pensant en les festes de Nadal

VilaWeb
Neus Cuscó
21.12.2019 - 20:51
Actualització: 20.12.2019 - 18:43

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

Ingredients:
(per a sis persones)
1 cua de rap d’1,5 kg
sal
pebre vermell
20 g de mantega
50 mg de llet
el suc d’una llimona

Per a acompanyar:
una mica d’enciam o escarola
una poma àcida
uns cirerols (tomàquets cherry)
una pastanaga ratllada

Per a fer la salsa rosa:
maonesa
2 cullerades de quètxup
1 cullerada petita de mostassa
unes gotetes de conyac
2 cullerades de iogurt natural
sal, pebre negre i un raig de llimona

Elaboració:
Fem treure l’espina del rap a la peixateria.

Lliguem els dos lloms del rap amb un cordill. Els salpebrem i els mullem amb un bon raig de llimona.

Posem el pebre vermell en un plat i hi arrebossem el rap.

En una plata per a anar al forn, hi posem la llet, la mantega a trossets i el rap.

Fem coure el rap al forn, a 200º, quatre o cinc minuts per cada banda.

Traiem el peix del forn. L’escorrem i el deixem refredar.

Quan sigui fred, en traiem els cordills.

Amb molta cura, tallem el rap a rodanxes d’un dit i mig de gruix.

Col·loquem el rap al mig d’una safata, amb els trossos encavalcats, un sobre l’altre.

Al voltant, hi posem l’amanida (escarola, poma, pastanaga i cirerols) i per sobre posem una mica de salsa rosa. La resta de salsa, la posarem en una salsera.
I ja podem servir.

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €

Més notícies