Recepta: Múrgoles farcides

  • Un bolet de primavera amb una forma fascinant, molt apreciat a la cuina

VilaWeb
11.05.2019 - 21:50

Ingredients:
(per a 4 persones)
24 múrgoles (ara n’és el temps, però també poden ser seques)
50 g de foie-gras
100 g de salsitxes
2 escalunyes
2 cullerades de crema de llet
1 copeta de conyac
2 cullerades d’oli
50 g mantega

Elaboració:
Hidratem les múrgoles, si són seques, amb aigua tèbia una mitja hora.

Les bullim amb aigua amb sal durant cinc minuts. Les escorrem i els tallem les cames, que guardem. Així mateix, desem a banda l’aigua de bullir-les.

En una paella amb oli daurem les escalunyes tallades ben petites. Després hi afegim les cames de les múrgoles, les salsitxes esparracades i el foie-gras. Quan ho tinguem tot sofregit, ho passem per la batedora perquè quedi ben fi. Reservem el farciment.

Per a la salsa: posem oli a la paella amb la mantega. Afegim una mica de l’aigua de bullir les múrgoles i la crema de llet. Ho deixem reduir i salpebrem. Ho passem per la batedora.

Amb una mànega pastissera farcim les múrgoles amb la pasta que tenim reservada.

Col·loquem sis múrgoles a cada plat. Abans de servir, aboquem per sobre les múrgoles la salsa ben calenta.

VilaWeb fa trenta anys. Ens feu un regal?

Cada dia oferim el diari amb accés obert, perquè volem una societat ben informada i lliure.

Ajudeu-nos a celebrar-ho fent una donació única i sense cap més compromís.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor