Recepta: lluç amb pèsols i espàrrecs

  • Aquesta recepta, ara que comencem la Setmana Santa, també queda molt bé feta amb bacallà

VilaWeb
13.04.2019 - 21:50

Ingredients:
8 talls de lluç de palangre
1 kg de pèsols amb tavella del Maresme
2 ous durs
1 manat d’alls tendres
2 cebes tendres
1 cullerada de farina
1 got de vi blanc
1/4 l de fumet (o l’aigua de bullir els pèsols)
8 espàrrecs blancs
oli, sal, pebre i julivert

Elaboració:
Pelem els pèsols i els bullim. Els escorrem i reservem. Guardem l’aigua del bullit.

En una cassola amb una mica d’oli, hi posem la ceba ratllada i els alls tendres ben picats. Quan s’ha enrossit, hi afegim una cullerada de farina i el got de vi. Fem un roux. Després hi afegim 1/4 de litre de fumet o d’aigua dels pèsols. Rectifiquem de sal i hi afegim una mica de pebre negre mòlt.

Tindrem net el lluç a rodanxes, salat i escorregut, amb unes gotes de llimona. L’afegim a la cassola. Ha de bullir poca estona, uns vuit o deu minuts. Finalment, posem a la cassola els ous durs tallats a quarts, els pèsols, els espàrrecs i el julivert picat. Sacsegem la cassola perquè no s’enganxi res.

Per muntar el plat: col·loquem dues rodanxes de lluç, els pèsols per sobre, dos trossos d’ou dur i un parell o tres d’espàrrecs.

Aquesta recepta també queda molt bé feta amb bacallà.

VilaWeb fa trenta anys. Ens feu un regal?

Cada dia oferim el diari amb accés obert, perquè volem una societat ben informada i lliure.

Ajudeu-nos a celebrar-ho fent una donació única i sense cap més compromís.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor