Ingredients:
250 g farina de força
125 g de sucre de glassa
125 g mantega pomada
150 g ametlla mòlta
1 ou
1 culleradeta de llevat Royal
3 cullerades de tarongina
1 culleradeta de canyella en pols

Elaboració:
En un bol, posem la mantega amb el sucre de glassa i les barregem, juntament amb l’ou. Hi anem afegint l’ametlla mòlta, el llevat, les cullerades de tarongina (o ratlladura de llimona o de taronja) i la canyella en pols. Un cop tot ben barrejat, hi anem afegint a poc a poc la farina. Ha de quedar una pasta homogènia. La traiem del bol i l’acabem de pastar al marbre, amb una mica més de farina. Després, l’emboliquem amb paper film i la deixem tres quarts d’hora a la nevera. La traiem de la nevera i l’estirem amb un corró. Tallem la pasta amb els motlles que vulguem.

A la safata del forn posem un paper de forn i, a sobre, les galetes. Les courem a 200°, entre vuit i deu minuts. Quan es comencin a enrossir, ja les podrem treure. Un cop fredes, ja es poden menjar.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb