Ingredients:
(per a 4 persones)
650 g de carn de vedella tallada a trossos
1 ceba grossa
2 tomàquets
2 grans d’all
800 g de patates
un grapat de bolets variats secs
mig got de vi ranci
pebre negre, sal i pebre vermell
un buquet d’herbes aromàtiques
aigua o brou

Elaboració:
En una cassola posem un raig d’oli i sofregim la carn salpebrada a foc fort per segellar-la. Posem els alls tallats a trossets, la ceba tallada petita. Abaixem el foc i quan la ceba es torni transparent, posem els tomàquets ratllats. Quan comencin a sofregir-se, afegim el vi ranci i el buquet d’herbes. Deixem que l’estofat bulli una mitja hora a foc mitjà.

Mentrestant, tindrem els bolets en remull amb aigua tèbia.

Quan la carn comenci a ser tova, hi afegim les patates, els bolets hidratats i ho cobrim tot amb aigua o brou. És el moment de posar-hi una cullerada petita de pebre vermell i rectificar de sal. Hi podem posar una mica de l’aigua d’hidratar els bolets. I si cal, hi afegim miquetes d’aigua. Quan les patates són cuites, ja podem tancar el foc.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.