Ingredients:
(per a 4 persones)
de 8 a 12 escamarlans grossos
una copa de cava
sal normal
sal Maldon
pebre negre
50 g mantega
el suc d’una llimona

Per a acompanyar:
patates fregides gruixudes
cebollí per a decorar

Elaboració:
Obrim els escamarlans de dalt a baix, per la banda de la panxa (amb tisores o amb un ganivet que talli molt).

Els traiem la tripa. Ho salpebrem i posem un raig de llimona per sobre.

Fonem la mantega i la barregem amb la copa de cava. Ho aboquem per sobre els escamarlans. Tot seguit, els posem al forn de 8 a 10 minuts, a 200°, quan el forn sigui calent.

A banda, fregim unes patates tallades gruixudes per a acompanyar el plat.

Posem una mica de sal Maldon per sobre els escamarlans. Muntem el plat amb el marisc, acompanyat de les patates i una mica de cebollí al costat.

A banda, servirem una salsa feta amb mantega desfeta, cava i pebre.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.