El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

Ingredients:
Pel farcit:
2 llaunes de tonyina amb oli (300 g)
1 pebrot verd
2 cebes mitjanes
4 tomàquets per a ratllar
2 grans d’all
4 pebrots del piquillo
2 ous durs
1 ou sencer
sal, oli, pebre negre
un gotet de vi blanc

Per a fer la pasta:
300 g de farina de força
100 g d’oli
100 g d’aigua tèbia
sal, una culleradeta de llevat en pols

Elaboració:
Pastem tots els ingredients per a fer la pasta i deixem que reposi mitja hora o tres quarts a la nevera tapada.

Posem una paella al foc i hi sofregim la ceba, el pebrot, els alls, tot a trossets. Quan la ceba sigui transparent, tirem la copeta de vi blanc. Deixem que el vi s’evapori una mica i hi afegim els tomàquets ratllats. Ho salpebrem.

Agafem la pasta de l’empanada i l’estirem amb un corró. La tallarem en dues meitats. Una la posem a sobre d’una safata d’anar al forn. Hi aboquem el sofregit, la tonyina esmicolada, els ous durs a trossos i els pebrots del piquillo a tires.

Tapem el farcit amb l’altre tros de pasta. Segellem l’empanada pel voltant, amb els dits mullats d’aigua, fent un voraviu.

Al mig de l’empanada, hi fem un forat d’un centímetre, en forma de xemeneia. Pintem amb ou batut tota la pasta i enfornem l’empanada: de 200° a 210°, fins que quedi daurada.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.