Ingredients:
—1/4 kg de calamar
—1 ceba grossa
—2 grans d’all
—la tinta del calamar
—150 g de farina
—1/2 litre de llet
—oli d’oliva
—sal
—1 cullerada sopera de mantega
—pebre negre

Per a l’arrebossat:
—2 ous
—farina blanca
—pa ratllat gruixut
—oli per fregir

Elaboració:
Posem oli en una paella i hi sofregim la ceba ratllada. Quan sigui daurada, hi afegim el calamar a trossets molt petits. Si no la textura dels trossets no ens fa el pes, podem passar-los pel túrmix. Els sofregim. Tot seguit, hi tirem la mantega i la farina i els remenem, que rossegin. Després hi anem tirant la llet calenta. Abans, a la llet hi haurem hagut d’afegir la tinta del calamar, desfeta amb un parell de cullerades d’aigua. Remenem la pasta fins que no s’enganxi a les parets de la paella. Aleshores la retirem del foc, la posem en una plata i la hi deixem refredar. La posem dins la nevera dins una carmanyola tancada.

Podem fer la pasta d’un dia per l’altre. Una vegada freda ja podem muntar les croquetes. A l’hora de fregir-les, les passem primer per farina blanca, després per ou batut i finalment les arrebossem amb pa ratllat. Les fregim amb oli abundant ben calent fins que siguin ben daurades.

Podem acompanyar les croquetes amb tomàquets cherry i una mica de romesco.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb