Recepta: codonyat

Un ingredient bàsic per fer els panellets de Tots Sants

VilaWeb
codonyat.
Neus Cuscó
23.10.2019 - 09:00
Actualització: 23.10.2019 - 11:00

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

Ingredients:
1 quilo de codonys
400 g sucre roig
400 g sucre blanc
1 llimona
5 fulles de gelatina

Elaboració:
Rentem els codonys i els posem amb pell en una cassola amb aigua. Els fem bullir, de vint-i-cinc a trenta minuts.
Quan els codonys són cuits, els pelem, els tallem en quatre trossos, els hi traiem el cor i el triturem.
Afegim els dos tipus de sucre i unes gotetes de llimona.
Desfem el sucre sense deixar de remenar, fins que el codonyat es desenganxi de les parets de la cassola. A mitja cocció posarem les fulles de gelatina, que haurem tingut prèviament remullades amb aigua freda.
La pasta ha d’agafar un color fosc.
Posem el codonyat en tàpers. El deixem refredar. El guardem tres o quatre dies i ja ens el podem menjar.

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €

Més notícies