Ingredients:
(per a 4 persones)
12 plaques de caneló
2 manats d’espinacs
250 g formatge de cabra en corró
una ceba grossa
50 g de pinyons
20 g farina
250 g de llet
30 g de mantega
50 g de formatge parmesà ratllat
sal i pebre
una mica de salsa de tomàquet
una mica de tòfona

Per a fer la beixamel:
40 g de farina
500 g de llet
50 g de mantega
sal, pebre i nou moscada

Elaboració:
Bullim els espinacs set minuts i els escorrem. Els reservem.
Posem oli a la paella i sofregim els pinyons i els reservem també.
En la mateixa paella, sofregim la ceba picada. Hi afegim els espinacs i el formatge de cabra desfet (sense la cotna) i hi incorporem els pinyons. Per amorosir la pasta, hi afegim una cullerada de farina, una mica de mantega i una mica de llet. Ho deixem refredar.
Bullim les plaques de caneló amb aigua, sal i un raig d’oli. Les escorrem i les col·loquem un drap a sobre.

Fem la beixamel: en un cassó posem la mantega i, una vegada desfeta, hi afegim la farina. L’enrossim, hi anem tirant la llet i ho remenem. Hi afegim sal, nou moscada i pebre negre mòlt sense deixar de remenar. Quan la beixamel faci el primer bull, la retirem del foc i la continuem remenant amb el batedor (de batre ous a mà o de deixatar sopes).
Posem una mica de pasta d’espinacs a sobre de cada placa i muntem els canelons.
Agafem una plata d’anar al forn. A la part de sota posem una mica de salsa de tomàquet. Després els canelons i a sobre la beixamel. Hi tirem formatge ratllat, una mica de tòfona ratllada i uns quants pinyons al damunt. Posem a gratinar la plata al forn al voltant d’un quart d’hora, depenent del forn.

 

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb