Ingredients:
(per a 4 persones)
—4 braons
—4 patates mitjanes
—8 cebetes petites
—8 tomàquets
—1 manat amb una fulla de llorer, farigola i romaní
—oli, sal, pebre
—1 got de vi negre
—1 copa de conyac
—1 got d’aigua o de brou

Elaboració:

Posem un raig d’oli en una safata d’anar al forn. Hi col·loquem els braons salpebrats.

Posem la safata al forn, a 200°, i els tomben els primers deu minuts de cocció perquè s’enrosseixin d’una banda i de l’altra.

Després hi afegim les cebes, els tomàquets i el manat d’herbes. I tot seguit hi posem el conyac pel damunt. Cinc minuts després hi afegim el got de vi i tot seguit el got d’aigua o de brou. Deixem que es cogui.

Mentrestant, tallem les patates a daus una mica grans i les fregirem a banda.

Fem coure els braons una hora ben bona, aproximadament, i deu minuts abans hi afegim les patates fregides.

Quan la carn sigui tendra, ja podem tancar el forn i servir.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb