El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es reunirà el 25 de setembre a Washington (Estats Units) amb el president nord-americà, Donald Trump, segons ha confirmat avui el ministre portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo.

A la conferència de premsa posterior al consell de ministres, Méndez de Vigo, ha avançat que en l’entrevista es parlarà de la lluita antiterrorista, però també de les relacions amb la Unió Europea i altres assumptes internacionals.

Serà la primera trobada bilateral entre tots dos presidents, que han parlat en diverses ocasions per telèfon, després dels atemptats a Catalunya. El dirigent nord-americà va expressar el seu suport a Rajoy i la seva solidaritat amb les víctimes. No obstant això, només s’han vist una vegada, a la cimera de l’OTAN del maig a Brussel·les, en la qual es van saludar i van fer una encaixada de mans.

Una agenda sense canvis davant de l’1-O
Fonts de Moncloa han explicat que el president espanyol manté l’agenda internacional per a final de mes amb total normalitat, malgrat que uns dies després tindrà lloc a Catalunya el referèndum d’independència.

en aquest sentit, el president del govern espanyol seguirà amb l’agenda prevista i, quan torni de Washington, viatjarà a Tallinn (Estònia) per assistir a la Cimera Digital de Tallinn, organitzada per la presidència estònia del Consell Europeu. La cimera reunirà els caps d’estat i de govern de la UE i serà el 29 de setembre.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]