Tot i que no és recomanable, el primer que fa molta gent quan es lleva és consultar el mòbil. Motherboard ha descobert en un informe recent d’Ofcom, el regulador de telecomunicacions de la Gran Bretanya, que hi apareixien algunes dades curioses per països sobre aquesta qüestió.

En concret, en l’estudi es comparen vuit estats respecte a quines menes d’aplicacions consulten a primera hora els seus usuaris de telèfons intel·ligents. Àustria, els EUA, França i la Gran Bretanya, per exemple, tenen comportaments semblants, amb la consulta de missatges de text i el correu electrònic per damunt de tot.

A Alemanya, Espanya i Itàlia, en canvi, segons les dades aplegades per Ofcom els usuaris opten majoritàriament per consultar ben d’hora serveis de missatgeria instantània, com Whatsapp i Telegram. En el cas espanyol, amb molta diferència (42%).

I el Japó és el país amb un comportament més desigual respecte dels altres: els usuaris japonesos són els qui més consulten el correu electrònic quan es lleven (31%), juntament amb les xarxes socials (12%), l’oratge (11%) i els jocs (11%).

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb