El govern ha nomenat els tretze secretaris generals de l’executiu. El de la Presidència serà Joaquim Nin. El de la Vice-presidència i d’Economia i Hisenda, Josep Maria Jové. El d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Aleix Villatoro. Francesc Esteve, el de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. Maria Jesús Mier, la d’Ensenyament. Albert Serra, el de Salut. Cèsar Puig, el d’Interior. La secretaria de Territori i Sostenibilitat l’ocuparà Ferran Falcó. La de Cultura, Pau Villòria. Adrià Comella, la de Justícia. Josep Ginesta, la de Treball, Afers Socials i Famílies. Xavier Gibert, la d’Empresa i Coneixement. I David Mascort, la d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Joaquim Nin i Borredà
El secretari general de la Presidència va néixer a Albinyana (Baix Penedès) l’any 1964. És diplomat en relacions laborals per la Universitat Rovira i Virgili i tècnic superior en prevenció de riscos laborals per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha cursat també un postgrau en política i govern de la Universitat Pompeu Fabra, Esade i la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és el delegat territorial del govern a Tarragona.

Prèviament havia estat vice-president de la Diputació de Tarragona (2003-2010), tècnic de Consum i Ensenyament al Consell Comarcal del Baix Penedès (1991-2003) i responsable de l’oficina comarcal de Joventut (1990). A més a més, ha estat cap d’informatius a Ràdio El Vendrell (1985-1990).

Josep Maria Jové i Lladó
El secretari general del Departament de la Vice-presidència i d’Economia i Hisenda va néixer a Barcelona el 1975. És llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), diplomat de postgrau en ciències polítiques i de l’administració per la Universitat de Barcelona (UB) i amb diploma d’estudis avançats en ciència política per la UB.

Ha exercit tasques professionals en l’assessoria econòmica, política i demoscòpica tant en l’àmbit públic com en el privat. Entre més, també ha estat director de Polítiques Sectorials als departaments de Presidència i Vice-presidència de la Generalitat de Catalunya (2005-2010), responsable financer del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i coordinador de l’àrea de serveis econòmics de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès.

Aleix Villatoro i Oliver
El secretari general del Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència va néixer a Terrassa l’any 1979. És llicenciat en ciències polítiques i de l’administració per la UAB (2002) i té un postgrau en anàlisi i comunicació política (2003). Actualment és adjunt a la direcció de la Fundació Joan Miró. Va iniciar la carrera professional com a tècnic del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Ha estat cap de Relacions Institucionals del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació (2006-2007) i cap del gabinet del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació (2007-2010). També ha exercit de professor d’institucions polítiques del grau de comunicació audiovisual de la Universitat Internacional de Catalunya.

Francesc Esteve i Balagué
El secretari general del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge va néixer a Martorell l’any 1970. És llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona (UB) i ha cursat un postgrau en dret urbanístic (UB) i un altre en gestió i dret local (UB). Actualment és el secretari general del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Maria Jesús Mier i Albert
La secretària general del Departament d’Ensenyament va néixer a Barcelona el 1957. És llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona i màster en direcció pública per Esade. És funcionària del Cos General de la Generalitat. Actualment ja ocupa el càrrec de secretària general del Departament d’Ensenyament.

Albert Serra i Martín
El secretari general del Departament de Salut va néixer a Barcelona el 1950. És llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat de Barcelona i diplomat en funció gerencial de les administracions locals per Esade. Entre més, ha estat gerent del Sector de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Barcelona i gerent de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona (1986-1988).

Cèsar Puig i Casañas
El secretari general del Departament d’Interior va néixer a Valls el 1956. És llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona. És funcionari del Cos Superior d’Administració de la Generalitat (1987) i funcionari del Cos d’Advocats de la Generalitat (1999). Actualment és secretari del Departament d’Interior. Prèviament va ser director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat (2011-2015).

Ferran Falcó i Isern
El secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat va néixer a Badalona el 1969. És llicenciat en història moderna per la Universitat de Barcelona i diplomat en funció gerencial de l’administració pública i en direcció estratègica de la comunicació per Esade. Ha exercit l’activitat directiva i de representació política en tres àmbits institucionals: l’Ajuntament de Badalona, la Generalitat i el Parlament de Catalunya.

Pau Villòria i Sistach
El secretari general del Departament de Cultura va néixer a Barcelona el 1962. És llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, màster en gestió pública a l’Escola Superior de Direcció i Administració d’Empreses i diploma de postgrau en política i govern de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i Esade. Ha ocupat diversos càrrecs a l’administració de la Generalitat, entre els quals el de secretari general de Territori i Sostenibilitat o del Departament de Cultura mateix, que ara tornarà a encapçalar.

Adrià Comella i Carnicé
El secretari general del Departament de Justícia va néixer a Lleida el 1972. És llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Lleida i MBA per Esade. Va començar la carrera professional en la divisió de consultoria d’estratègia del grup Indra. Ha estat consultor d’empreses, especialitzat en afers d’estratègia i d’organització. Té experiència assessorant empreses en diversos països d’Europa i de l’Amèrica Llatina, en sectors com la logística, la salut, el medi i l’administració pública.

Josep Ginesta i Vicente
El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va néixer a Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) l’any 1968. És diplomat en relacions laborals per la Universitat Ramon Llull i tècnic de prevenció de riscos laborals. També ha cursat un postgrau en dret processal a la Universitat Ramon Llull i un màster de negociació i influència a la Universitat de Califòrnia-Berkeley. Actualment és director de l’Àrea Laboral, d’Organització i Persones a Gesdocument y Gestión Sau (Grup Cuatrecasas).

Xavier Gibert i Espier
El secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement va néixer a Barcelona el 1958. És llicenciat en dret i diplomat en formació gerencial de les administracions públiques. Actualment és secretari general del Departament d’Empresa i Ocupació i també ho havia estat del Departament d’Interior (2011-2012).

David Mascort i Subiranas
Finalment, el secretari general del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va néixer a Barcelona el 1969. És llicenciat en ciències econòmiques i màster en Direcció i Administració d’Empreses per la Universitat de Girona. Actualment és batlle de Vilablareix i president de la Federació Regional de Girona d’Esquerra Republicana de Catalunya. Va ser director dels Serveis Territorials de Girona del Departament d’Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya. També va ocupar la vice-presidència del Consell Comarcal del Gironès del 2003 al 2007. Ha estat membre de les permanents d’Esquerra a la Comarcal del Gironès i a la Regional de Girona.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb