El govern ha nomenat els tretze secretaris generals de l’executiu. El de la Presidència serà Joaquim Nin. El de la Vice-presidència i d’Economia i Hisenda, Josep Maria Jové. El d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Aleix Villatoro. Francesc Esteve, el de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. Maria Jesús Mier, la d’Ensenyament. Albert Serra, el de Salut. Cèsar Puig, el d’Interior. La secretaria de Territori i Sostenibilitat l’ocuparà Ferran Falcó. La de Cultura, Pau Villòria. Adrià Comella, la de Justícia. Josep Ginesta, la de Treball, Afers Socials i Famílies. Xavier Gibert, la d’Empresa i Coneixement. I David Mascort, la d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Joaquim Nin i Borredà
El secretari general de la Presidència va néixer a Albinyana (Baix Penedès) l’any 1964. És diplomat en relacions laborals per la Universitat Rovira i Virgili i tècnic superior en prevenció de riscos laborals per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha cursat també un postgrau en política i govern de la Universitat Pompeu Fabra, Esade i la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és el delegat territorial del govern a Tarragona.

Prèviament havia estat vice-president de la Diputació de Tarragona (2003-2010), tècnic de Consum i Ensenyament al Consell Comarcal del Baix Penedès (1991-2003) i responsable de l’oficina comarcal de Joventut (1990). A més a més, ha estat cap d’informatius a Ràdio El Vendrell (1985-1990).

Josep Maria Jové i Lladó
El secretari general del Departament de la Vice-presidència i d’Economia i Hisenda va néixer a Barcelona el 1975. És llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), diplomat de postgrau en ciències polítiques i de l’administració per la Universitat de Barcelona (UB) i amb diploma d’estudis avançats en ciència política per la UB.

Ha exercit tasques professionals en l’assessoria econòmica, política i demoscòpica tant en l’àmbit públic com en el privat. Entre més, també ha estat director de Polítiques Sectorials als departaments de Presidència i Vice-presidència de la Generalitat de Catalunya (2005-2010), responsable financer del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i coordinador de l’àrea de serveis econòmics de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès.

Aleix Villatoro i Oliver
El secretari general del Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència va néixer a Terrassa l’any 1979. És llicenciat en ciències polítiques i de l’administració per la UAB (2002) i té un postgrau en anàlisi i comunicació política (2003). Actualment és adjunt a la direcció de la Fundació Joan Miró. Va iniciar la carrera professional com a tècnic del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Ha estat cap de Relacions Institucionals del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació (2006-2007) i cap del gabinet del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació (2007-2010). També ha exercit de professor d’institucions polítiques del grau de comunicació audiovisual de la Universitat Internacional de Catalunya.

Francesc Esteve i Balagué
El secretari general del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge va néixer a Martorell l’any 1970. És llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona (UB) i ha cursat un postgrau en dret urbanístic (UB) i un altre en gestió i dret local (UB). Actualment és el secretari general del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Maria Jesús Mier i Albert
La secretària general del Departament d’Ensenyament va néixer a Barcelona el 1957. És llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona i màster en direcció pública per Esade. És funcionària del Cos General de la Generalitat. Actualment ja ocupa el càrrec de secretària general del Departament d’Ensenyament.

Albert Serra i Martín
El secretari general del Departament de Salut va néixer a Barcelona el 1950. És llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat de Barcelona i diplomat en funció gerencial de les administracions locals per Esade. Entre més, ha estat gerent del Sector de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Barcelona i gerent de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona (1986-1988).

Cèsar Puig i Casañas
El secretari general del Departament d’Interior va néixer a Valls el 1956. És llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona. És funcionari del Cos Superior d’Administració de la Generalitat (1987) i funcionari del Cos d’Advocats de la Generalitat (1999). Actualment és secretari del Departament d’Interior. Prèviament va ser director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat (2011-2015).

Ferran Falcó i Isern
El secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat va néixer a Badalona el 1969. És llicenciat en història moderna per la Universitat de Barcelona i diplomat en funció gerencial de l’administració pública i en direcció estratègica de la comunicació per Esade. Ha exercit l’activitat directiva i de representació política en tres àmbits institucionals: l’Ajuntament de Badalona, la Generalitat i el Parlament de Catalunya.

Pau Villòria i Sistach
El secretari general del Departament de Cultura va néixer a Barcelona el 1962. És llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, màster en gestió pública a l’Escola Superior de Direcció i Administració d’Empreses i diploma de postgrau en política i govern de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i Esade. Ha ocupat diversos càrrecs a l’administració de la Generalitat, entre els quals el de secretari general de Territori i Sostenibilitat o del Departament de Cultura mateix, que ara tornarà a encapçalar.

Adrià Comella i Carnicé
El secretari general del Departament de Justícia va néixer a Lleida el 1972. És llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Lleida i MBA per Esade. Va començar la carrera professional en la divisió de consultoria d’estratègia del grup Indra. Ha estat consultor d’empreses, especialitzat en afers d’estratègia i d’organització. Té experiència assessorant empreses en diversos països d’Europa i de l’Amèrica Llatina, en sectors com la logística, la salut, el medi i l’administració pública.

Josep Ginesta i Vicente
El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va néixer a Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) l’any 1968. És diplomat en relacions laborals per la Universitat Ramon Llull i tècnic de prevenció de riscos laborals. També ha cursat un postgrau en dret processal a la Universitat Ramon Llull i un màster de negociació i influència a la Universitat de Califòrnia-Berkeley. Actualment és director de l’Àrea Laboral, d’Organització i Persones a Gesdocument y Gestión Sau (Grup Cuatrecasas).

Xavier Gibert i Espier
El secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement va néixer a Barcelona el 1958. És llicenciat en dret i diplomat en formació gerencial de les administracions públiques. Actualment és secretari general del Departament d’Empresa i Ocupació i també ho havia estat del Departament d’Interior (2011-2012).

David Mascort i Subiranas
Finalment, el secretari general del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va néixer a Barcelona el 1969. És llicenciat en ciències econòmiques i màster en Direcció i Administració d’Empreses per la Universitat de Girona. Actualment és batlle de Vilablareix i president de la Federació Regional de Girona d’Esquerra Republicana de Catalunya. Va ser director dels Serveis Territorials de Girona del Departament d’Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya. També va ocupar la vice-presidència del Consell Comarcal del Gironès del 2003 al 2007. Ha estat membre de les permanents d’Esquerra a la Comarcal del Gironès i a la Regional de Girona.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.