Quan vam posar en marxa la revista analògica Quaderns de l’Aire l’any 2009 teníem en ment complir una doble finalitat: d’una banda, oferir a les famílies una informació rellevant sobre salut infantil i entorn, i, de l’altra, seleccionar aquella que tingués vocació de vigència a llarg termini sense la cosa peremptòria que sol acuitar les revistes.

Volíem que els lectors comptéssim amb una revista els continguts de la qual fossin de qualitat i que servissin per introduir canvis a les nostres conductes en relació a la salut infantil i el medi ambient. Perquè, si no és així, si els avenços mèdics no traspassen el mer entorn científic i no s’incorporen a la vida quotidiana, aleshores de què serveixen? Tanmateix, perquè això sigui possible és necessari fer accessible el coneixement científic i que traspassi la membrana de la teoria i passi al carrer, incentivant un canvi de conducta.

Comprenc que resultaria més atractiu suposar que una molècula rejovenirà el nostre cervell, que només vint minuts d’activitat física al dia o fins i tot a la setmana serien suficients per mantenir la salut del nostre cos, o que prenent una pastilla al dia contrarestaríem el sucre o els aliments greixosos que ens intoxiquen l’organisme. Potser resultaria més senzill de dur a terme, però, encara que no nego que aquestes possibilitats es trobin en un futur més o menys llunyà, actualment l’única manera de tenir salut és viure pensant saludablement i actuant en conseqüència.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb