Quaderns de l’Aire: una lectura per a l’estiu

  • El contingut dels quatre números d'aquesta publicació editats fins ara aborden diferents aspectes sobre salut infantil i medi ambient.

VilaWeb
Fundació Roger Torné (Soledad Román)
31.07.2015 - 10:35
Actualització: 28.08.2015 - 09:11

Quan vam posar en marxa la revista analògica Quaderns de l’Aire l’any 2009 teníem en ment complir una doble finalitat: d’una banda, oferir a les famílies una informació rellevant sobre salut infantil i entorn, i, de l’altra, seleccionar aquella que tingués vocació de vigència a llarg termini sense la cosa peremptòria que sol acuitar les revistes.

Volíem que els lectors comptéssim amb una revista els continguts de la qual fossin de qualitat i que servissin per introduir canvis a les nostres conductes en relació a la salut infantil i el medi ambient. Perquè, si no és així, si els avenços mèdics no traspassen el mer entorn científic i no s’incorporen a la vida quotidiana, aleshores de què serveixen? Tanmateix, perquè això sigui possible és necessari fer accessible el coneixement científic i que traspassi la membrana de la teoria i passi al carrer, incentivant un canvi de conducta.

Comprenc que resultaria més atractiu suposar que una molècula rejovenirà el nostre cervell, que només vint minuts d’activitat física al dia o fins i tot a la setmana serien suficients per mantenir la salut del nostre cos, o que prenent una pastilla al dia contrarestaríem el sucre o els aliments greixosos que ens intoxiquen l’organisme. Potser resultaria més senzill de dur a terme, però, encara que no nego que aquestes possibilitats es trobin en un futur més o menys llunyà, actualment l’única manera de tenir salut és viure pensant saludablement i actuant en conseqüència.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any