Els representants legals de Carles Puigdemont i Toni Comín han enviat dues cartes al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i al secretari general, Klaus Welle, en les quals protesten formalment pel ‘tracte discriminatori que van patir’ ahir, quan se’ls va impedir l’entrada a la cambra per a obtenir les credencials d’eurodiputats.

A la carta adreçada a Welle, els advocats de Puigdemont i Comín s’adrecen explícitament a ell perquè el personal de seguretat que els ‘va negar físicament l’entrada a l’edifici’, els va assegurar que complia ordres del secretari general. També li demanen una còpia de la llista en què apareixien els noms dels eurodiputats electes, inclosos Comín i Puigdemont, i que a partir de la qual les autoritats del parlament va permetre tots els altres representants de l’estat espanyol, complir els tràmits. ‘Demanem que siguis tractats com qualsevol altra persona escollida. No correspon a l’administració del Parlament Europeu actuar de manera discriminatòria’, diu la carta.

Els advocats també defenses que s’enviïn una còpia dels articles del Reglament del Parlament Europeu sobre els quals es va decidir d’impedir la seva entrada. També volen una còpia les imatges de la càmera del vestíbul d’entrada on es va produir l’expulsió.

També s’ha enviat una carta a la Defensora del Poble, Emily O’Reilly, per a denunciar un ‘tracte discriminatori’ de l’Eurocambra.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.