inversions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que amb l’aprovació avui  en el ple del senat espanyol de la reforma de l’estatut, els valencians tindran ‘les inversions que els pertoquen’. La reforma de l’estatut valencià, que entrarà en vigor abans de la dissolució de les Corts el pròxim 5 de març suposarà que les inversions de l’estat espanyol es facin d’acord amb el pes poblacional del País Valencià. El president ha recordat que en el futur ‘governi qui governi’ haurà de tenir en compte País Valencià en allò que li pertoca, que són el 10% de les inversions.

Això permetrà, segons el cap del Consell, superar alguns dels dèficits en infraestructures i millorar l’ocupació, la competitivitat de les empreses i en definitiva tenir un projecte ‘potent’ per al País Valencià. Puig ha subratllat la importància de l’aprovació de l’estatut després de vuit anys de tràmits i ha valorat el consens aconseguit, encara que ha admès que el recorregut ha sigut ‘excessivament llarg’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb