puig avançament eleccions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat davant el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, un nou model de finançament que sigui just per al País Valencià. Puig està convençut que aquesta millora arribarà ‘tard o d’hoa’. Ho ha dit en un acte del PSPV a València per a presentar la candidatura de Sandra Gómez a la batllia de la ciutat, amb la presència de Sánchez.

El president de l’executiu espanyol ha destacat el ‘compliment de la seva paraula’ perquè el pressupost espanyol del 2019 destina el 10% de les inversions al País Valencià, cosa que ha dit que volia dir ‘complir l’estatut’. I ha afegit: ‘Hem complert el compromís amb els trens de rodalia i amb el corredor mediterrani.’ Sobre el pressupost, Puig ha dit que els gests en política són molt importants i que quan ha arribat ‘el moment de les xifres’, allò que molts dubtaven ha estat una realitat.

Ara com ara, Sánchez no ha aconseguit prou suport ni tan sols per a tramitar el pressupost espanyol d’enguany, un tràmit que s’ha de fer durant el mes entrant.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb