El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que no hi ha cap conflicte d’interessos ni incompatibilitat en la votació del decret que va permetre la quitança del deute del Grup Zeta al seu nou comprador, Prensa Ibérica, ja que el cap del Consell únicament és accionista minoritari de Pecsa (1,32), editora del diari Mediterráneo de Castelló, propietat en més d’un 85% del grup Zeta. ‘Jo no he pres cap decisió que afecte cap empresa en què jo tinga cap mena d’acció’, ha assegurat Puig en ser preguntat per l’operació realitzada per l’Institut Valencià de Finances (IVF) al grup editorial.

El president ha dit no tenir problema en comparèixer a les Corts quan correspongui per a donar ‘totes les explicacions’ sobre aquesta qüestió, després que el director de l’IVF, Manuel Illueca, comparegui avui a les Corts. Puig ha dit que espera que Illueca ‘explique aquesta operació, el que ha fet l’IVF i la diferència entre l’IVF autònom d’ara, que pren les seues decisions i pensa en l’interés general, i en el comportament que va tenir en el passat’.

Ha reconegut que quan va veure la qüestió de la quitança a la premsa li va preguntar a Illueca, dins ‘de la normalitat més absoluta’ sobre operacions per a ‘salvar empreses’ com ara Marie Claire, segons ha citat.

Ha manifestat que es pot ‘remenar el que es vulga, es pot anar a la prehistòria, se li pot donar voltes a tot’ però que el més important és la ‘transparència absoluta’, i ha recordat que hi ha ‘moltíssims diputats i diputades que no diuen d’on són accionistes en les seues declaracions de béns’, al contrari que Puig, que ho ha fet ‘des del principi’.

‘Tothom ho sap; el seu diari i molts altres, cada vegada que ha sortit la declaració de béns dels diferents diputats, han tret aquesta informació’, ha assenyalat en relació amb les accions de Premsa Ibèrica.

Puig ha criticat el PP per haver llançat ‘una operació de distracció que intenta tapar les seues vergonyes, que són enormes’, i ha indicat que la diferència entre ara i el passat és que ell ha comparegut ‘des del primer dia’ davant els mitjans de comunicació i ha donat explicacions ‘en tot moment’, tot i que a qui correspon és a qui ha fet l’operació, ja que el president de la Generalitat ‘no l’ha fet ni ha influït en la decisió’.

Igual que el PSPV, no veu urgent la seva compareixença en les Corts i ha assenyalat que Illueca explicarà la decisió de l’IVF ‘amb absoluta transparència i claredat’.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.