Els presidents socialistes de l’Aragó i del País Valencià, Javier Lambán i Ximo Puig, s’han reunit a Mont-roig i han coincidit a dir que tant l’Aragó com el País Valencià estan destinats a ‘bastir ponts’ entre Catalunya i Espanya.

Tots dos han fet aquestes declaracions amb motiu d’una reunió que han tingut a Mont-roig de Tastavins (el Matarranya), on han tractat de la política fronterera de tots dos territoris en qüestions d’infrastructures, extinció d’incendis sanitat i educació.

Així mateix, han anunciat un conveni sanitari que servirà a les comarques limítrofes del País Valencià, la Franja i l’Aragó i han reivindicat les connexions per carretera i ferrocarril entre el País Valencià i l’Aragó, posant un èmfasi especial en l’eixida d’Aragó a través del port de Sagunt. També han pactat la col·laboració en matèria de lluita contra els incendis forestals, perquè hi ha uns quants boscos compartits per tots dos territoris.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que hi havia ‘singularitat’ entre autonomies i que l’estat espanyol és ‘plural’. Segons ell, cal respectar aquesta pluralitat i treballar per un estat federal. I ho ha reblat així: ‘Els països més avançats del món són federals.’

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb