farmàcia test d'antígens

Totes les farmàcies han començat a vendre proves d’antígens sense prescripció mèdica. Alhora, a Catalunya s’han començat a fer unes campanyes d’automostra adreçades a col·lectius concrets i supervisats per les farmàcies. A l’estiu, és convenient que monitors de lleure i infantils que treballen en casals i colònies es facin una prova diagnòstica.

Les proves són voluntàries i gratuïtes. A Catalunya hi ha 1.169 farmàcies que ofereixen aquesta possibilitat. De moment, a la resta del país no hi ha cap iniciativa similar. Aquesta idea va destinada a monitors i professionals tant si pernocten en els espais de lleure com si no. Els infants a partir de deu anys també poden sotmetre’s a la prova, acompanyats d’un adult.

Què cal per a fer-se la prova?

Els interessants hauran de mostrar al professional sanitari la convocatòria enviada per la Direcció General de Joventut o empresa organitzadora de l’activitat. També és vàlid el document de la declaració d’autoresponsabilitat. El resultat s’obté al cap de quinze minuts i el comunica el farmacèutic mateix.

A les proves d’antígens fetes el 16 de juliol a 781 monitors de lleure es van detectar vuit positius entre tots els punts situats a Barcelona, Girona, Lleida, la Catalunya Central i les Terres de l’Ebre.

Em puc infectar de la covid-19 després d’haver-me vaccinat? I puc contagiar?

A Catalunya hi ha 1.169 farmàcies que ofereixen aquesta possibilitat

El Col·legi de farmacèutic de Barcelona posa a la disposició una llista on hi ha 792 farmàcies que fan proves d’autodiagnòstic a monitors i infants, 264 de les quals són a la ciutat de Barcelona. A la llista s’indica el nom de la farmàcia, el telèfon i un mapa amb la situació exacta.

El Col·legi de Farmacèutics de Girona també facilita una llista amb 171 farmàcies que ofereixen proves d’antígens al col·lectiu de lleure. A la ciutat de Lleida, onze farmàcies ja poden fer proves ràpides a monitors de lleure i infants. En total, el Col·legi de Farmacèutics de Lleida ofereix una llista de 73 municipis on fan la prova gratuïta al col·lectiu. En aquest enllaç hi ha la llista de municipis, el nom de la farmàcia i l’adreça completa. Finalment, el Col·legi de Farmacèutics de Tarragona ofereix 133 farmàcies on supervisen les proves d’antígens al col·lectiu de lleure. El Col·lectiu de Farmacèutics també mostra la llista completa de farmàcies que hi participen.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.