Com serà la prova que es farà avui del sistema d’alertes a l’àrea de Barcelona: consulteu-ne ací tots els detalls

  • Els telèfons mòbils rebran una alerta textual, sonora i vibrant, encara que es trobin en silenci

VilaWeb
Redacció
13.09.2023 - 22:20
Actualització: 14.09.2023 - 08:13

Protecció Civil ha anat fent proves d’enviament d’alertes aquests darrers mesos, sobretot abans de la campanya de riscs d’estiu, en unes quantes àrees del Principat. De moment ja s’han fet a l’Alt Pirineu, Aran i Lleida; a Girona i la Catalunya Central; i a les Terres de l’Ebre, Tarragona i el Penedès. Ara és el torn de l’àrea de Barcelona.

La prova es farà avui, 14 de setembre. Protecció Civil dividirà la zona en quatre sectors, que rebran el missatge en hores diferents del matí. La tramesa es farà seguint aquest horari:

  • 10.00: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià del Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet
  • 11.00: Barcelona
  • 12.00: Vallès Occidental
  • 13.00: Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat

Els telèfons mòbils rebran una alerta textual, sonora i vibrant, encara que es trobin en silenci.

Ara, no tots els telèfons estan preparats per a rebre les alertes i cal configurar-los. Els que siguin més actualitzats no han de fer res. Són els telèfons Android amb versió del programari 11 o superior i els iOS amb versió 15.6 o superior, tot i que n’hi ha alguns de més antics que també tenen l’opció activada. Per assegurar-vos-en, mireu de configurar-lo i veureu si ja teniu l’opció activada. Us expliquem com.

Com configurar les alertes en un Samsung?

Als telèfons Samsung cal obrir el menú “Configuració” i seleccionar “Aplicacions i notificacions” i “Missatges”. Dins, cal tocar “Notificacions” i una vegada al menú activar l’opció “Alertes d’emergència”.

Com configurar les alertes en un iPhone?

Per als telèfons iPhone cal obrir el menú “Configuració”, seleccionar “Notificacions” i, una vegada dins el menú, anar al final de tot per activar l’opció “Alertes d’emergència”.

Com configurar les alertes en un Motorola?

Als Motorola cal anar al menú “Configuració” i seleccionar “Sons”. Una volta dins, cal anar a “Alertes d’emergència” i activar les opcions “Alertes extremes” i “Alertes d’emergències”.

Protecció Civil ha fet un vídeo en llenguatge de signes explicant com es pot configurar, que podeu veure a continuació:

Com configurar les alertes en un Xiaomi?

Qui tingui un dispositiu Xiaomi ha d’obrir el menú “Configuració”, seleccionar “Targeta SIM i xarxes mòbils” i l’opció “Més…”. Una vegada dins, s’han d’activar les opcions “Alertes extremes” i “Alertes d’emergència”.

Com configurar les alertes en un Huawei?

Als telèfons Huawei s’ha d’obrir el menú “Configuració”, seleccionar “Sons” i “Més paràmetres de so”. Dins el menú, cal entrar a “Notificacions mòbils” i activar les “Alertes extremes” i les “Alertes d’emergència”.

Com configurar les alertes en un LG?

Als LG, a la pantalla d’aplicacions cal triar “Alertes de difusió”, seleccionar “Menú” i triar l’opció “Configuració”. Una vegada allà, cal marcar totes les opcions disponibles.

Com configurar les alertes en un Sony?

Per als telèfons Sony cal obrir l’aplicació de missatges i, dins, seleccionar “Configuració”. Una volta al menú, cal seleccionar “Informació d’àrea” i, allà, activar l’opció “On”.

Com configurar les alertes en un Alcatel?

Als dispositius Alcatel s’ha d’obrir el menú principal i seleccionar “Missatges”. Una volta al menú, cal entrar a “Opcions” i seleccionar “Configuració” i, dins, seleccionar “Informació d’àrea” i activar l’opció “Missatges locals”.

Com configurar les alertes en uns altres telèfons?

Per a unes altres marques de telèfons, cal obrir el menú “Configuració”, seleccionar “Més…” i fer clic a “Alertes d’emergència”. Una vegada dins, cal activar les opcions “Alertes extremes” i “Alertes d’emergència”.

Protecció Civil ha fet un vídeo en llenguatge de signes explicant com es pot configurar, que podeu veure a continuació:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any