Fins l’1 de juliol es farà al Baix i l’Alt Penedès i el Priorat el Festival En Veu Alta (EVA) amb una seixantena d’espectacles literaris. La cantautora Lídia Pujol i el guitarrista Guillermo Rizzotto l’inauguraran a Sant Sadurní d’Anoia amb el recital Farem la revolució i la tornarem a fer, obrint tota una programació que s’estendrà per una quinzena de municipis. Un dels plats forts, com ja va anunciar l’organització, és la incorporació de l’actor Alberto San Juan, que representarà Autorretrato de un joven capitalista español.

L’EVA tornarà a fer bandera de l’art de la narració i la tradició oral amb espectacles teatrals, lectures, música i videoart en llocs inusuals com ara coves, avencs, museus, masies, patis, antics safareigs, una capella, un molí vell i, fins i tot, un cementiri. Tot i que el festival se centrarà en municipis de l’Alt Penedès, enguany guanyarà presència al Baix Penedès: a part Llorenç –on ja hi va ser l’any passat–, la programació també arribarà al Vendrell, Santa Oliva, Calafell i la Bisbal del Penedès.

Es destaca també la incorporació de La gran glosada, amb Ferriol Masip, Laia Pedrol, Titot i la Fardatxa i els músics Pau Vinyoles i Joan Sobrevals. La programació també inclou la sessió Vi, glosa i estrelles, amb Mireia Mena i Alexandre Bonanit, l’espectacle Las mil y una noches, amb Héctor Urién, i la trobada de diàlegs Llibràlegs, en què Meritxell Yanes i Cristina Cervia oferiran converses breus entre dos actors i els seus personatges al bell mig d’una biblioteca.

Pel que fa al vessant més musical, Pedro Burrueazo oferirà un espectacle avantguardista a cavall entre un concert i una conferència, el grup Anxovetes presentarà un concert d’havaneres, Xavi Lozano interpretarà Tubs del món i Joan Rovira serà a Pradell de la Teixeta amb una actuació intimista.

Alhora, l’EVA recupera una part de les propostes d’edicions anteriors, com Acorar de Toni Gomila, Peccatum de Catalina Florit, Alcohols de Núria Martínez-Vernis i Martí Sales i el reeixit Per viure al cementiri, no cal morir que aplega propostes artístiques diverses. També tornaran a l’EVA els narradors Sandra Rossi, Arnau Vilardebò, Yoshi Hioki i Oscar Intente, que seran tant al Penedès com a Pradell per oferir històries amb ‘erotisme, delicadesa, sapastreria i intel·ligència’.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]