El primer ministre de l’IracAdil AbdulMahdi, ha anunciat avui que presentarà la seva dimissió al parlament amb la finalitat que els diputats puguin triar un nou govern, segons ha informat la seva oficina en un comunicat.

La decisió d’AbdulMahdi es produeix arran de la crida que va fer el principal clergue xiïta del país, el gran aiatol·là Ali al-Sistani, de portar a terme un canvi de líder al país. L’Irac porta immers en multitudinàries manifestacions d’ençà de principis d’octubre que, segons l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans, ja han deixat més de 354 morts i 8.100 ferits.

Les protestes, marcades per les crítiques per la falta d’ocupació, el mal estat dels serveis públics i la corrupció, van esclatar el primer d’octubre i van desencadenar una violenta resposta de la policia, a la qual s’ha acusat de fer servir foc real.

Els iraquians responsabilitzen l’elit política, l’Iran i els Estats Units de la situació i denuncien que utilitzen l’Irac per als seus propis objectius i influir a la regió sense tenir en compte les necessitats de la gent.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.