El primer ministre d’Eslovènia, Marjan Sarec, ha presentat avui la seva renúncia i ha sol·licitat que es convoquin eleccions anticipades per superar la situació política actual, ha informat l’agència de notícies eslovena STA.

El primer ministre ha justificat la seva decisió amb l’argument que no pot assolir els objectius fixats amb l’actual coalició governamental en minoria. Després de reconèixer que ara correspon al parlament de decidir quin serà el pas següent, Sarec ha deixat clar que ell opta per fer eleccions anticipades perquè el poble pugui pronunciar-se sobre l’executiu.

‘Seria just per als ciutadans i per a nosaltres mateixos anar a unes eleccions anticipades i que el poble digui si confia en mi’, ha declarat Sarec, segons informa el diari local Dnevnik.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb