Aquesta setmana que comença serà vibrant en termes polítics. Hi ha dues grans cites que se superposen. Dimecres se sabrà qui camí segueix el pressupost de la Generalitat, si finalment hi ha acord o no. I dijous, a mitjanit, comença la campanya de les eleccions espanyoles. Per a seguir el pols polític d’aquesta setmana tan especial, us recomanem que prengueu esment en aquestes dates:

Dimarts 7 de juny. Al matí, reunió ordinària del govern, de la qual podria eixir una oferta encara més àmplia a la CUP per tal que votés a favor del pressupost. El govern podria determinar també de retirar-lo, una decisió sense precedents. Però no sembla disposat a fer-ho per deixar clar que l’obstacle és la CUP.

Dimarts 7 de juny. La CUP reunirà el consell polític i el grup d’acció parlamentària, a petició de tres assemblees territorials, per valorar quina actitud pren respecte del pressupost presentat pel govern. Serà la darrera oportunitat de canviar de posició.

Dimecres 8 de juny. El parlament debatrà el pressupost. Concretament es debatrà l’esmena a la totalitat presentada per la CUP. Si els altres grups parlamentaris hi voten a favor, el pressupost serà retornat al govern, que n’haurà d’elaborar un altre o decidir si prorroga l’actual.

Divendres 10 de juny. A les 0.00 començarà la campanya de les eleccions espanyoles que es faran el 26 de juny.

Diumenge 12 de juny. Poble Lliure ha convocat un acte polític a les Cotxeres de Sants, clarament marcat per l’actitud que hagi pres definitivament la CUP envers el pressupost. Dins la CUP molts militants de Poble Lliure han expressat públicament la voluntat d’aprovar-lo.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb