Occitania

La presidenta de la regió d’Occitània, la socialista Carole Delga, ha demanat als càrrecs electes nord-catalans i als actors econòmics del departament dels Pirineus Orientals que s’agrupin entorn de la marca ‘País Català‘. En un acte que es va fer divendres davant cinc-centes persones a l’estació de Perpinyà, va admetre que la regió que presideix no pot imposar-ho, però va encoratjar la societat civil nord-catalana, els seus representants i els seus emprenedors a mobilitzar-se i a promoure la marca ‘País Català’ per a satisfer la ‘identitat excepcional’ de Catalunya Nord.

Delga va fer referència a Euskadi Nord, on els càrrecs electes ja fa temps que s’han agrupat per defensar els seus interessos i, tot i no ser un organisme oficial, exerceix de grup de pressió. Concretament, són 158 municipis.

La proposta de Delga ha despertat recel entre els sectors més catalanistes. ERC de Catalunya Nord li ha recordat que aquesta proposta ja formava part del seu programa i fins ara no s’ha complert. ‘Amb una cosa sí que té raó la presidenta regional –diu ERC–: totes aquestes reivindicacions han de sortir d’aquí, dels partits polítics, dels batlles i de les institucions de Catalunya Nord, sense esperar que ens convidin amablement a suposats grans debats des de París o des de la regió amb el nom tan confús d’Occitània.’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.