19.05.2023 - 13:12
El dimecres 24 de maig es presentarà el receptari La cuina de la Neus, de Neus Cuscó, a les set del vespre, a l’Espai VilaWeb (carrer de Ferlandina, 43, Barcelona). Hi intervindran l’autora i l’editora, Montserrat Serra.
Neus Cuscó pertany al col·lectiu de cuineres que arreu del país i en el decurs de la història han anat creant patrimoni, perquè han heretat del passat una tradició culinària que han fet seva i han reproduït i projectat cap al futur. Ja se sap que la cuina és femenina d’un 90%. La cuina de la Neus és tradicional, del dia a dia, de xup-xup, i també una cuina per als dies de festa i les grans ocasions, que excel·leix en les postres.
Malauradament, és una cuina que es va perdent. El llibre també pren valor per als joves, perquè contribueix a entendre que cuinar és preservar una alimentació de temporada, saludable i necessària, alhora que representa el manteniment d’una cultura que ve d’antic, rica i única.
Neus Cuscó (Badalona, Barcelonès, 1941) va començar a interessar-se per la cuina de ben petita, gràcies a la seva àvia, sobretot. De més gran, es va formar amb les cuineres Montserrat Seguí i Elvira Arús, però no s’ha dedicat mai professionalment a la cuina.
La tardor del 2015 va començar a publicar cada setmana una recepta per al diari VilaWeb, fins que va arribar la pandèmia, el febrer del 2020. Aquest receptari aplega bona part de les receptes que va elaborar i explicar en aquest mitjà de comunicació.
La sessió anirà marinada amb vins de la DO d’Alella i acompanyada d’un tastet de pastes elaborades per la Neus.
Hi sou benvinguts!