La presencialitat augmentarà un 70% el curs vinent universitari

  • El Procicat aprova el pla sectorial per al curs 2021-2022 i cada centre en concretarà les mesures per donar-hi compliment

VilaWeb
Redacció
26.07.2021 - 12:19

Les universitats catalanes començaran el curs 2021-2022 amb un màxim del 70% de presencialitat, tal com recull el pla sectorial d’universitats aprovat pel comitè del Procicat. Les mesures que es preveuen són d’aplicació per al conjunt de la comunitat universitària i, en general, per totes les persones que accedeixin a les instal·lacions educatives. 

El Departament de Recerca i Universitats ha informat que això serà així sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeti. Les activitats docents universitàries, les pràctiques i les avaluacions continuaran sent presencials. El pla s’aplicarà a totes les universitats, centres de treball, escoles de negoci i altres centres d’educació superior universitària que desenvolupen la seva activitat a Catalunya, però correspondrà a cada centre concretar-ne les mesures.

D’aquesta manera, es mantindrà un model híbrid de docència presencial i virtual, però per primera vegada el grau de presencialitat serà superior a la modalitat en línia. En l’àmbit de la recerca i la transferència, en els laboratoris i en els serveis de suport i d’administració, s’habilita l’activitat presencial plena, sempre que es compleixin amb els aforaments vigents en cada moment i les mesures sanitàries. 

En aquest sentit, la màscara continuarà sent obligatòria en qualsevol espai interior on es facin les activitats docents o en espais de treball d’ús públic. Així mateix, es continua prioritzant la higiene de les mans, especialment en les entrades dels edificis, biblioteques, sales d’estudi o d’actes i menjadors. 

El pla manté també la prohibició de beure directament de les fonts d’aigua i recorda la necessitat de disposar de contenidors específics en els espais comuns per a la recollida de residus derivats de les mesures de protecció individual, com mascaretes o guants. Pel que fa a les reunions, recomana que es facin de forma telemàtica sempre que sigui possible, especialment en el cas d’aquelles que comportin desplaçaments. A més a més, es fa especial incidència en la importància d’una bona ventilació per reduir el risc de contagi. 

Finalment es recomana també a les universitats que facin actuacions de promoció de la salut i de suport emocional entre els seus col·lectius per pal·liar els efectes que la pandèmia està tenint també en l’àmbit emocional i social. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any