Els inscrits de Podem han avalat la coalició amb el PSOE, amb un 97% dels vots a favor del pre-acord signat el 12 de novembre entre el secretari general del partit, Pablo Iglesias, i el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

La consulta, que tenia caràcter vinculant, va començar el dissabte i s’ha pogut votar fins avui a les 10.00. Un total de 130.150 inscrits han votat a favor (96,8%), 4.244 s’hi han oposat (3,16%), mentre que 366 han votat en blanc (0,27%). Segons la formació hi han votat un total de 134.760 persones, fet que suposa un 26% dels inscrits i un 59% dels que estan actius dins de la formació.

En una altra consulta, els comuns ja havien avalat de manera contundent la coalició amb els socialistes (95%), de la mateixa manera que també ho ha fet Esquerra Unida (88%) i els socialistes (92%). Tanmateix, els dos grups parlamentaris no assoleixen la majoria del congrés espanyol i necessitaran que el PP o Ciutadans facilitin la investidura, o que ho faci ERC, que ja ha posat com a condició una mesa de negociació entre el govern català i l’espanyol.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.