Podem de les Illes ha confirmat avui l’expulsió del grup parlamentari de la presidenta del parlament, Xelo Huertas, i la diputada Montse Seijas. El cessament ja l’havia acordat fa dies la comissió de garanties democràtiques estatal. El resultat de la votació de l’acta d’expulsió ha estat de set vots a favor, dos en contra i una abstenció. Un cop confirmada la seva expulsió, Huertas ha dit als mitjans de comunicació que ‘estic bé i tranquil·la’ i ha afegit que ‘haig de pensar’ quan convocarà la mesa del parlament i si deixarà l’escó.

El secretari general i president del grup parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, ha argumentat que l’expulsió és ‘un procediment completament correcte i amb totes les garanties’. I ha afegit que ‘Podem ha actuat amb exemplaritat, contundència i de forma garantista’.

El pitjor moment de Podem
La formació d’Alberto Jarabo no passa pas el millor moment. A l’expulsió de Xelo Huertas, Daniel Bachiller i Montse Seijas, s’hi afegeix l’escàndol d’un àudio que demostra el xantatge de Joan Canyelles, secretari jurídic de la comissió de garanties democràtiques, a Carmen Azpilicueta, membre del consell ciutadà i dirigent crítica amb la direcció. Canyelles va presentar divendres la seva dimissió, assumint totes les responsabilitats en un gest per apartar-ne la direcció. Per la seva banda el partit ha dissolt aquest òrgan que s’encarregava de supervisar que els militants compleixin les normes del partit, i serà substituït per la comissió de garanties a nivell estatal.

En l’àudio, Canyelles demana sense embuts a Azpilicueta que s’aparti durant una temporada del consell ciutadà i que deixi passar alguns mesos: ‘I el teu assumpte serà arxivat. Nosaltres hem de salvar la cara com a la comissió de garanties i tu has de salvar la cara com a militant de Podem’, li diu. Canyelles va presentar divendres la seva dimissió assumint totes les responsabilitats en un gest per apartar-ne la direcció.

Amb aquest escenari, no sembla factible que Podem pugui retenir la presidència del Parlament. El PSIB ja ha fet moviments per a imposar el seu candidat, Vicenç Thomàs, vice-president del partit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]