Podem ha anunciat la convocatòria des d’avui i fins dijous 18 d’una consulta als seus inscrits perquè decideixin si volen que el govern d’Espanya sigui de coalició o si donen suport a un executiu monocolor com el que proposa Pedro Sánchez.

En una conferència de premsa, la portaveu de Podem, Noelia Vera, ha explicat que la consulta consta d’una pregunta davant la qual els inscrits tindran dues opcions de resposta. La pregunta és la següent: ‘Com han de votar els diputats de Podem en la sessió d’investidura de la tretzena legislatura?’.

L’opció 1 que poden marcar els militants diu: ‘Per a fer president Sánchez és necessari arribar a un acord integral, programàtic i d’equips sense vetos on les forces de coalició tinguin una representació clarament proporcional als seus vots’.

Mentre que l’opció 2 assenyala: ‘Per fer president a Sánchez ja sigui mitjançant el vot a favor o l’abstenció n’hi ha prou amb la proposta del partit socialista, és a dir, un govern dissenyat únicament pel PSOE, col·laboració en nivells administratius subordinats al govern i acord programàtic.’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.