La Plaça del Llibre s’ha convertit en una cita ineludible per als amants de la literatura a València i Alacant, on s’organitza de fa anys. Ara fa un salt i es fa per primera vegada a Castelló.

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Del 24 al 27 d’octubre, la gran trobada de la literatura escrita en català ocuparà la plaça de Santa Clara de Castelló. En aquesta edició, els escriptors seran els grans protagonistes. Durant aquests dies passaran per la plaça més de trenta creadors convidats, tots vinguts d’arreu dels Països Catalans.

L’objectiu final és ‘que els llibres en la nostra llengua siguin habituals a totes les llibreries’. Per això, durant quatre dies, tothom que visiti la plaça podrà descobrir i comprar una gran varietat de llibres. Però els visitants no descobriran nous títols i prou, sinó que també podran gaudir de més de quaranta activitats programades, com ara taules redones, presentacions de llibres, trobades amb autors, espectacles infantils…

Aquest cap de setmana es presentaran, entre més, Jugar-s’hi la vida, de Màrius Serra, la Memòria de l’aigua, de Montse Barderi, i el nou poemari de Marta Pessarradona. A més, nou contacontes s’aplegaran diumenge a la plaça per retre un homenatge a Llorenç Giménez, el mestre dels contacontes que es va morir a l’agost.

La setmana que ve, la Plaça del Llibre anirà fins a València.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb