Personalitats originàries de les comarques de la Franja de Ponent, o que hi tenen vinculació, han signat un manifest conjunt titulat ‘Des de la Franja, amb Catalunya’, en el qual expressen el suport al referèndum d’autodeterminació del dia 1 d’octubre. Diuen que la victòria del sí és la fita fonamental per a la construcció de la nova república catalana i, de retruc, un punt d’inflexió per a tot el territori lingüístic català.

També rebutgen la vulneració dels drets civils d’aquests dies contra la societat catalana per part de l’estat espanyol i donen suport al procés d’autodeterminació del Principat.

Entre els adherits hi ha:
–Francesc Serés
–Eugeni Casanova
–Francesc Ricart
–Marta Silveri
–Joaquim Gibert
–Òscar Adamuz
–Marcel Pena
–José Ramon Noguero
–Josep Mesalles
–Berta Menén
–Carles Barrull
–Concepció Garcia
–Joaquim Montclús
–Júlia Laforga
–José Miguel Gracia
–Susanna Barquín
–Celia Badet
–Antoni Coll
–Ricard Solana
–Mercè Gimeno
–Pau Solana
–Maica Pallàs
–Àngel Soro
–Joaquim Navarro
–Teresa Nicolàs
–Humbert Roma
–Guillem San Martín
–Paulí Fonto
–Juli Pallarol
–Josep Boltaina
–Lluís- Xavier Flores
–Iris Garcia

Llegiu el manifest íntegre ací:

«Des de la Franja, amb Catalunya
Catalunya ha convocat el referèndum d’autodeterminació, la iniciativa més important del món català des de la Guerra de Successió i, per descomptat, el repte més important dels nostres temps. La victòria del sí del referèndum suposarà la construcció de la nova república catalana i de retop un punt d’inflexió per a tot el territori lingüístic català.

En aquest moment històric, els sotasignats, persones originàries de les comarques de la Franja de Ponent, o que hi estan vinculades, rebutgem la vulneració dels drets civils d’aquest dies contra la societat catalana per part de l’Estat espanyol, del Principat de Catalunya i, per tant, a la celebració del referèndum de vinculant. Finalment, volem compartir que la determinació de tanta gent a favor de la independència de Catalunya també és la nostra esperança de futur.

Fraga, 25 de setembre de 2017»

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.