Els pebrots del piquillo es poden farcir amb brandada de bacallà, un clàssic, però també de moltes altres menges com ara de tonyina, carn amb bolets i de verdures. Tot i això hem triat aquesta recepta, que fa nadalenc.

Ingredients:
(per 4 persones)
16 pebrots del piquillo
350 g de rap net (una cueta)
150 g de gambetes
1 ceba mitjana
oli, farina, sal, pebre
salsa de tomàquet
formatge ratllat per gratinar

Elaboració:
Amb les espines del rap i el cap de les gambes i les closques, amb una ceba petita i una fulleta de llorer fem un petit fumet, per fer un «roux» (beixamel feta sense llet, amb un altre líquid). En una paella amb oli posem a coure la ceba. Quan la ceba es torni transparent, posem el rap a trossos i quan agafi color, afegim les cuetes de les gambes a trossets petits. Hi tirem un parell de cullerades de farina. Quan s’enrosseixi hi posem el fumet per fer un «roux». La pasta ha de quedar espessa. Ho aixafem tot amb la forquilla i ho deixem refredar.

Quan la pasta sigui freda, omplim els pebrots amb una cullera petita. No va bé amb la mànega. Un cop farcits, posem els pebrots en una safata d’anar al forn. Hi tirem una mica de salsa de tomàquet per sobre i ratllem formatge parmesà per gratinar-los. I ja podem emplatar.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.