Els pebrots del piquillo es poden farcir amb brandada de bacallà, un clàssic, però també de moltes altres menges com ara de tonyina, carn amb bolets i de verdures. Tot i això hem triat aquesta recepta, que fa nadalenc.

Ingredients:
(per 4 persones)
16 pebrots del piquillo
350 g de rap net (una cueta)
150 g de gambetes
1 ceba mitjana
oli, farina, sal, pebre
salsa de tomàquet
formatge ratllat per gratinar

Elaboració:
Amb les espines del rap i el cap de les gambes i les closques, amb una ceba petita i una fulleta de llorer fem un petit fumet, per fer un «roux» (beixamel feta sense llet, amb un altre líquid). En una paella amb oli posem a coure la ceba. Quan la ceba es torni transparent, posem el rap a trossos i quan agafi color, afegim les cuetes de les gambes a trossets petits. Hi tirem un parell de cullerades de farina. Quan s’enrosseixi hi posem el fumet per fer un «roux». La pasta ha de quedar espessa. Ho aixafem tot amb la forquilla i ho deixem refredar.

Quan la pasta sigui freda, omplim els pebrots amb una cullera petita. No va bé amb la mànega. Un cop farcits, posem els pebrots en una safata d’anar al forn. Hi tirem una mica de salsa de tomàquet per sobre i ratllem formatge parmesà per gratinar-los. I ja podem emplatar.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.