El PDECat ha començat farà un procés participatiu intern denominat ‘Encarem el futur’ perquè els seus associats exposin la visió sobre quin ha de ser el futur del partit i l’estratègia en el procés d’independència.

En una conferència de premsa després d’una reunió de l’executiva del partit, el president, David Bonvehí, ha explicat que aquest procés de reflexió interna es farà a través de les assemblees locals del partit, des de dilluns vinent fins el 20 de setembre. Aquest procés participatiu acabarà amb unes conclusions que sintetitzin els debats i les opinions que hagin expressat els militants. Bonvehí ha sostingut que, a partir d’aquest document, el partit haurà de prendre decisions.

En el pla polític, Bonvehí ha demanat d’evitar debats ‘simplistes’ i ha dit que cal combinar una confrontació democràtica amb el diàleg, coincidint amb el posicionament expressat per ERC. ‘Necessitem un cert grau de confrontació a tots els nivells, en primer lloc democràtic, però després també necessitarem diàleg intern a Catalunya, amb l’estat i a Europa’, ha comentat.

La formació fa aquest debat intern en un moment en què és previst que s’hagin de prendre decisions per a reordenar l’espai polític que representen el PDECat, JxCat i la Crida. ‘Veurem en quins punts estem en comú i en quins cal negociar’, ha dit respecte de Junts per Catalunya. Bonvehí vol parlar amb Carles Puigdemont els pròxims dies, un cop el procés intern del PDECat ja estigui avançat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.