Ingredients:
1 làmina de pasta de full rodona
3 o 4 pomes Golden
gelatina de poma o melmelada d’albercoc
2 cullerades de coco ratllat

Per la crema pastissera:
mig litre de llet
3 rovells d’ou
2 cullerades de fècula (Maizena)
125 g de sucre
1 pela de llimona
un tros de branqueta de vainilla

Elaboració:

En una safata rodona que es desmotlli, posarem la pasta de full. A la part de dalt hi farem una mica de bordó, amb els dits. Punxarem la pasta perquè no pugi i la posarem al forn deu minuts.

Mentrestant, prepararem la crema pastissera: agafarem la llet i la posarem a bullir. Abans en traurem una tasseta per desfer la Maizena. Perfumarem la llet amb la pell de la llimona i la vainilla. Quan la llet bulli hi tirarem la Maizena que tindrem desfeta, amb el sucre i els tres rovells d’ou, tot ben desfet i fi. No deixarem de remenar la llet, que continuarà coent-se a foc lent. En el moment que s’espesseeixi, retirarem la crema del foc i continuarem remenant per evitar els grumolls. Esperarem que es refredi una mica.

Retirarem la pasta de full del forn. Hi posarem a sobre la crema pastissera.

Pelarem les pomes i les tallarem per la meitat. Traurem el cor i tallarem la poma a rodanxes fines en forma de mitja lluna. Li posarem unes gotes de llimona perquè la poma no s’ennegreixi.

Col·locarem els trossos de poma fent una espiral, de fora cap endins. Quedarà la forma d’una flor.

Posarem el pastís entre deu i dotze minuts més al forn. Quan estigui, el traurem, el deixarem refredar i l’acabarem amb una gelatina de poma o melmelada d’albercoc rebaixada amb aigua per sobre, perquè la poma quedi brillant. I decorarem el voltant del pastís amb una mica de coco ratllat.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.