El govern de les Illes demana autorització judicial per requerir el passaport covid a l’entrada de discoteques

  • S'anuncia un relaxament de les restriccions contra la covid, amb la incògnita de les discoteques segons què decideixi el Tribunal Superior de Justícia

VilaWeb
Redacció
27.09.2021 - 12:28

El consell de govern de les Illes ha demanat autorització al Tribunal Superior de Justícia per requerir el passaport covid a l’entrada a les discoteques. Si es permet, es reobririen amb una cabuda màxima del 75% amb el consum de begudes a una taula i màscara obligatòria per accedir a la zona de ball. L’horari de tancament seria, com a màxim, a les 5.00, amb la possibilitat que els municipis puguin acordar que tanquin més aviat. Si l’autoritat judicial no avala el passaport covid, dilluns vinent s’acordaran noves mesures, que entraran en vigor el dia 8.

Pel que fa als pubs, s’allarga fins les 4.00 l’horari de tancament màxim, mentre es mantenen la resta de mesures actuals. A banda, es podran fer concerts als espais exteriors dels espais habilitats fins a un màxim de 1.000 persones dretes.

A l’hostaleria, es manté l’obligatorietat de tenir mesuradors de diòxid de carboni per comprovar la ventilació de l’establiment. S’elimina el nombre màxim de persones per taula i la cabuda als interiors dels locals passa a ser del 75%. Continua sent obligatori l’ús de màscara mentre no es beu o menja i quan no es pot mantenir la distància de seguretat de metre i mig entre persones. L’horari de tancament serà el que marqui la llicència de cada local i les ordenances municipals corresponents.

S’eliminen totes les restriccions a les noces, batejos, comunions i vetlles i les de platges i parcs. Es poden fer competicions esportives i entrenaments amb públic. Als entrenaments, el màxim serà de 500 persones a pavellons i 1.000 a estadis descoberts. Pel que fa a les competicions professionals, el nombre de públic serà el que determini el consell interterritorial de salut.

A la cultura es permetran els concerts amb un màxim de 1.000 persones dretes amb màscara i sense beure a l’aire lliure. El nombre màxim de participants continuarà sent de 500 a interiors i 2.500 a exteriors, tot i que es permetrà d’ampliar-lo fins a 1.000 a l’interior i 5.000 a l’exterior amb un permís especial de la direcció general de cultura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any