El consell de govern de les Illes ha demanat autorització al Tribunal Superior de Justícia per requerir el passaport covid a l’entrada a les discoteques. Si es permet, es reobririen amb una cabuda màxima del 75% amb el consum de begudes a una taula i màscara obligatòria per accedir a la zona de ball. L’horari de tancament seria, com a màxim, a les 5.00, amb la possibilitat que els municipis puguin acordar que tanquin més aviat. Si l’autoritat judicial no avala el passaport covid, dilluns vinent s’acordaran noves mesures, que entraran en vigor el dia 8.

Per a què serveix el passaport covid als Països Catalans?

Pel que fa als pubs, s’allarga fins les 4.00 l’horari de tancament màxim, mentre es mantenen la resta de mesures actuals. A banda, es podran fer concerts als espais exteriors dels espais habilitats fins a un màxim de 1.000 persones dretes.

A l’hostaleria, es manté l’obligatorietat de tenir mesuradors de diòxid de carboni per comprovar la ventilació de l’establiment. S’elimina el nombre màxim de persones per taula i la cabuda als interiors dels locals passa a ser del 75%. Continua sent obligatori l’ús de màscara mentre no es beu o menja i quan no es pot mantenir la distància de seguretat de metre i mig entre persones. L’horari de tancament serà el que marqui la llicència de cada local i les ordenances municipals corresponents.

S’eliminen totes les restriccions a les noces, batejos, comunions i vetlles i les de platges i parcs. Es poden fer competicions esportives i entrenaments amb públic. Als entrenaments, el màxim serà de 500 persones a pavellons i 1.000 a estadis descoberts. Pel que fa a les competicions professionals, el nombre de públic serà el que determini el consell interterritorial de salut.

A la cultura es permetran els concerts amb un màxim de 1.000 persones dretes amb màscara i sense beure a l’aire lliure. El nombre màxim de participants continuarà sent de 500 a interiors i 2.500 a exteriors, tot i que es permetrà d’ampliar-lo fins a 1.000 a l’interior i 5.000 a l’exterior amb un permís especial de la direcció general de cultura.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.