Vergés destitueix la majoria d’assessors de Borràs

  • La vice-presidenta del parlament assumeix la decisió, que es farà efectiva el 30 de setembre

VilaWeb
ACN
22.09.2022 - 19:11
Actualització: 22.09.2022 - 19:41

La mesa del Parlament de Catalunya ha decidit de destituir quatre dels sis assessors de la presidenta del parlament suspesa, Laura Borràs. En canvi, manté els dos tècnics assessors del gabinet de la Presidència, perquè facin a partir d’ara funcions de secretaria de la mesa. És una decisió assumida per la vice-presidenta primera amb funcions de presidenta, Alba Vergés. Han estat destituïts els quatre càrrecs més polítics i de confiança de Borràs, entre els quals el cap de gabinet i el cap de premsa. La decisió ja ha estat presa i comunicada a la mesa i als afectats, i la destitució, que signarà Vergés, es farà efectiva el 30 de setembre. Mai no havia passat un fet així, i els reglaments tampoc no el preveien ni establien com s’havia de resoldre. La decisió de Vergés encara podria afegir tensió en la relació entre els dos socis de govern abans del debat de política general que s’ha de fer la setmana vinent.

Els dos tècnics assessors que continuen faran funcions relacionades amb l’agenda parlamentària i actes institucionals; també gestionaran la rebuda d’audiències a la cambra, revisaran les ordres del dia de la mesa i faran tasques de l’àmbit internacional.

El parlament n’ha informat en un comunicat del departament de premsa, que diu que després d’un procés per a “identificar les funcions i les necessitats” de la situació, i després de fer entrevistes personals per a cercar “l’encaix” dels sis càrrecs de confiança de Borràs, es mantindrà com a personal eventual dues persones de l’equip al servei de tota la mesa.

A la reunió de la mesa del proppassat dia 13 ja es va concloure que cercaria “solucions” per a abordar la situació dels sis assessors de Borràs, suspesa dels seus drets i deures com a diputada i presidenta del parlament. La mesa va dir que miraria de prendre una decisió tan aviat com pogués però sense fixar terminis. Dies abans Vox havia proposat a Vergés que destituís els sis assessors de Borràs.

El personal eventual és regulat a l’article 39 dels estatuts del règim i el govern interiors del parlament. És format per tots els treballadors que ocupen un lloc considerat de confiança o d’assessorament especial i els nomena el càrrec institucional de qui depenen. Aquest personal cessa automàticament quan cessa la persona que els ha nomenats o quan aquesta n’acorda la destitució.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any