El raper Pablo Hasél, condemnat a quatre anys de presó i a una multa de 24.300 euros que si no paga pot comportar un altre any tancat, ha publicat una nova cançó on reivindica la llibertat d’expressió. El videoclip, que forma part de la maqueta ‘La voz no puede encerrar-se’, s’ha enregistrat a l’interior de la presó Model de Barcelona. Vegeu-lo ací:

Pablo Hasél carrega contra l’estat espanyol —que anomena dictadura, règim tirànic i guerra bruta— la reina espanyola, artistes ‘còmplices’ com Joaquin Sabina, Marta Sánchez o Arkano, l’ex-ministre espanyol Juan Ignacio Zoido o el sistema judicial espanyol.

«Tens llibertat per a netejar aquesta presó. Et perseguiran si expliques les seves mentides. Tens llibertat per a parlar bé de polítiques genocides. Si ets un feixista no aniràs a presó, jutges i fiscals protegeixen els seus. Ens posen les esposes per rapejar, i qui arruïna famílies mengen caviar.».

Al final de la cançó, Hasél llença un missatge contundent: «I si ens empresonen, si ens censuren, encara atacarem amb més força aquesta fotuda dictadura.»

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.