Educació convoca oposicions per a 495 places de professor de secundària a Catalunya

  • Les especialitats amb més oferta són matemàtiques, orientació educativa i llengua catalana

VilaWeb

ACN

18.11.2024 - 17:21
Actualització: 18.11.2024 - 18:24

El Departament d’Educació i Formació Professional convocarà oposicions per a 495 places de professor d’ensenyament secundari. Les especialitats amb més places ofertes es corresponen amb matèries en què hi ha necessitat comprovada de docents, com ara, matemàtiques (93), orientació educativa (86), llengua catalana (61) i anglès (59). Les especialitats habiliten per a impartir classe a ESO, batxillerat i FP. El Departament ho ha comunicat avui a la mesa sectorial i la previsió és començar el procediment selectiu el tercer trimestre del curs escolar i acabar-lo abans del 15 de juliol de 2025.

Els seleccionats prendran possessió com a funcionaris en pràctiques a la destinació adjudicada el primer de setembre, i obtindran destinació provisional com a personal funcionari en pràctiques per al curs 2025-2026. Si superen la fase de pràctiques, seran nomenats com a personal funcionari de carrera amb efectes de primer de setembre de 2026.

Procés selectiu

Els aspirants hauran de disposar del títol de doctorat, llicenciatura, enginyeria o arquitectura, o el títol de grau corresponent o altres títols equivalents a l’efecte de la docència, i la formació pedagògica i didàctica requerida (màster de formació del professorat o màster en psicopedagogia, per a l’especialitat d’orientació educativa).

Les sol·licituds de participació es podran presentar en els vint dies hàbils a comptar des de l’endemà de la publicació de la resolució corresponent al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Després, en el termini màxim d’un mes, el Departament publicarà la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses i, posteriorment, la llista definitiva, un cop s’hagi obert el termini de reclamacions facultatiu.

Pel que fa al procediment selectiu, es preveu que comenci el tercer trimestre del curs escolar, amb les proves de llengua castellana (per a aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola) i de llengua catalana (per als aspirants que no puguin acreditar disposar del nivell C1 del Marc Europeu Comú de Referència).

El mateix dia de les proves de llengües, tots els aspirants han de trametre un exemplar de la proposta de programació didàctica i situació d’aprenentatge per correu electrònic al seu tribunal assignat, idèntic al document en format paper que lliuraran al tribunal el dia de l’acte de presentació, que serà l’endemà de la realització de les proves de llengües.

Els tribunals inicien la fase d’oposició a continuació de l’acte de presentació, amb la realització de la primera prova, que consta de dues parts: A (prova pràctica) i B (desenvolupament d’un tema), que tenen lloc en una única sessió.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor