Operació Hong Kong: el Quim Torra més real

  • L'espanyolisme, i una part de l'independentisme, ha intentat de ridiculitzar i caricaturitzar el president Torra d'ençà que ha arribat al govern. Però hi ha un Quim Torra real

Vicent Partal
16.09.2020 - 21:50
Actualització: 17.09.2020 - 13:47
VilaWeb

Era el divendres 27 de març al vespre, probablement un dels dies més durs de la pandèmia. Al Principat, aquell dia moriren 338 persones de coronavirus. Sí: 338. Perquè ens entenguem: cada quatre minuts de mitjana, implacablement, moria una persona de la covid-19 a Catalunya. La vida es comptava, per això, per minuts, si no per segons. No per hores, ni dies, ni setmanes, ni anys.

Aquell 27 de març, Pedro Sánchez ja s’havia proclamat autoritat única, s’havia envoltat de militars i policies i havia decidit que feia cas omís de la constitució i dels estatuts i adquiria les competències de Sanitat i Interior de tot l’estat espanyol. I que, d’acord amb això, centralitzava les compres del material sanitari, una decisió horrible. Als hospitals, la gent moria pels passadissos, i als sanitaris, a la primera línia de lluita, els faltava de tot. Gairebé no tenien ni guants ni màscares ni res de res. Recordem que van haver de vestir-se –i vam veure com ho feien– coberts amb bosses de fem. La desesperació era total i absoluta. I era natural que fos així.

Aquella nit, C. P., una professora catalana que fa anys que viu a Hong Kong, sopava al restaurant La Paloma, un petit local de Tai Ping Xan, en un dels extrems de l’illa. El restaurant, que a la carta hi té especialitats catalanes com ara els calçots que ella havia demanat, era gairebé buit perquè la pandèmia també havia castigat durament la ciutat asiàtica. Sopava amb una bona amiga sinoamericana propietària de moltes fàbriques tèxtils. I en un moment determinat, l’amiga li va explicar que a corre-cuita havia reconvertit algunes de fàbriques per produir d’urgència material sanitari. Aquells dies tots els països del món anaven de corcoll en cerca de carassetes i bates.

Quan C.P. va sentir-ho, reaccionà immediatament i demanà a l’amiga si una part d’aquell material no podia arribar a Catalunya. C. P. seguia amb angoixa la situació als hospitals catalans, que li contaven els de casa. Era conscient que el material necessari no arribava als centres sanitaris, fins i tot que ni tan sols arribava a l’estat espanyol per culpa de les absurdes decisions preses a Madrid.

La resposta, lògica, de l’amiga de C.P. va ser preguntar amb qui havia de parlar. Per ella no hi havia cap inconvenient, ben al contrari. Havia estat moltes vegades a Barcelona i estava completament disposada a fer allò que calgués. Però necessitava un interlocutor. I qui era aquest interlocutor?

Sense ni moure’s de la taula, C. P., aprofitant que l’amiga havia d’atendre unes telefonades, va fer unes gestions ràpides per demanar a tot de coneguts seus com podia parlar amb algú de la Generalitat o d’algun hospital que tingués la possibilitat de negociar per aconseguir aquell material sanitari.

A Barcelona eren les 14.15 del 27 de març quan el president Quim Torra va rebre al mòbil un missatge de WhatsApp avisant-lo d’allò que passava a l’altra punta del món. I vuit minuts després, a les 14.23, C. P. i el president Torra ja havien parlat i ja s’havia activat una operació que acabà duent més d’un milió i mig de carassetes i més d’un milió de vestits, els primers que van rebre els sanitaris per a contribuir en la lluita contra la pandèmia. Només van caldre vuit minuts per a activar-ho tot. Cosa que s’entén de sobres si pensem que cada quatre minuts moria una persona. No es podia perdre ni un segon.

C. P. és amiga meua i m’ho va explicar tot al cap d’un temps. Em digué que aquella nit li havia sonat el mòbil i que quan l’havia despenjat havia sentit la veu del president Torra, directament. I que a partir d’aquell mateix moment ella i el president Torra havien col·laborat per impulsar un operatiu de la Generalitat que va ser clau per a frenar el primer colp, l’impacte brutal del primer colp de la pandèmia. Sense cerimònies ni intermediaris, sense parsimònia, desbrossant a cuita-corrents el camí per a aconseguir que els avions carregats de material arribassen tan aviat com fos possible a Catalunya i fossen repartits encara més de pressa als hospitals.

Els detalls de l’operació, molt més complexa i rocambolesca encara que l’operació Urnes, són autènticament de pel·lícula i supose que algun dia es podran explicar fil per randa. Però no serà per la voluntat del president que avui, a Madrid, s’enfronta a un judici d’inhabilitació.

Perquè Torra va fer allò que havia de fer com a president, però també va fer una cosa pròpia i diferenciada, que defineix molt bé quina mena de persona és: no es va fer cap fotografia amb els avions, com tants altres van fer; ni va fer valer mai en públic les seues gestions personals, ni el resultat que van tenir; ni va reivindicar mai que treballava fins a aquests extrems, ni tan sols que ho feia malalt de coronavirus com estava, i confinat a la Casa dels Canonges.

No sé si el president s’enfadarà perquè explique aquesta història. Però m’ha semblat que ho havia de fer avui, després de veure el debat de política general d’ahir i abans del judici que ha d’afrontar avui. Per remarcar, ara que s’acaba el seu temps de president, com és el Quim Torra més real.

I sobretot perquè crec que no es pot tolerar aquest procés de deshumanització pública i de controvertització tan enorme que el president Torra ha hagut d’aguantar. D’ençà que va arribar a la presidència ha rebut colps innobles, l’un rere l’altre. Sempre maldant per ridiculitzar-lo, sempre mirant de presentar-lo com aquell qui diu com un boig, com un autèntic irresponsable. Fins i tot quan durant la pandèmia ha estat ell, de vegades tot sol, la veu de la sensatesa i del sentit comú. Durant la pandèmia el president Torra ha estat insultat, agredit, menystingut i caricaturitzat abans que els altres acabassen fent allò que ell proposava, però sempre quinze dies i desenes de morts massa tard. I encara ha d’aguantar el sonsonet –el va haver de tornar a suportar ahir– que és un sectari que no governa per a tots els catalans.

Avui l’estat espanyol l’expulsarà del càrrec de president de la Generalitat –no cal que ens enganyem, que el judici ja s’ha fet abans de començar. I és així que assistirem a una cosa que cal denunciar com allò que és, sense ambages: el nacionalisme espanyol, obcecat, venjatiu i irresponsable com ell sol, farà fora de la presidència de la Generalitat, encara en plena lluita contra la pandèmia, un servidor públic que ha viscut nit i dia, de fa mesos, dedicat completament a defensar la vida de tots els ciutadans, siguen qui siguen, voten què voten i pensen què pensen. A un president que no únicament no ha dubtat a l’hora de resoldre amb una telefonada personal els problemes que uns altres havien creat inútilment, sinó que ha evitat també curosament de fer servir això políticament, treure’n cap profit per a ell.

I amb això es demostra encara més que sí que hi ha irracionalitat, sectarisme malaltís i menysteniment per la faena en pro del conjunt dels ciutadans. Sí que n’hi ha, però és al costat del nacionalisme espanyol. I ho demostra tot això que fan al president Torra els qui governen només per als seus i contra els altres. Al preu que siga. I posant en joc el que siga. No ho oblideu pas i no us deixeu enganyar mai.

PS. I tots aquests que encara insisteixen a dir que el president Torra serà inhabilitat per no haver despenjat a temps una pancarta estaria bé que explicassen les coses tal com són, també: serà inhabilitat per haver defensat els presoners polítics. Punt.

 

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
16.09.2020  ·  22:11

La política espanyola, i també la catalana, està plena de personatges que en viuen. Que fora d’un càrrec públic remunerat, no tenen ofici ni benefici. Quan aquesta gent s’enfronta a algú que està a la política perquè les circumstàncies l’han dut, com és el cas del president Torra, només tenen el recurs d’atacar-lo sense pietat. Perquè un home com el president és capaç de fer, en un sol dia, el que tots aquesta trepa junta no són capaços d’aconseguir en tota la vida. I ara estan espantats, perquè veuen que allò que ells consideraven el seu mitjà de vida per a sempre, se’n va a pastar fang. Irremeiablement.

jordi Rovira
jordi Rovira
16.09.2020  ·  22:23

L’altra dia comentava seguint el fil de la roda de premsa del MHP Mas en l’editorial pertinent que hi han polítics d’estat segons la pauta anglosaxona, i hi han polítics dels rei, segons la pauta del “Imperio Español”. En veiem ara un altra derivada: també hi han primers ministres al servei de la nació. I és just això mateix el que penso de la tasca del nostre MHP Torra, un home al servei de nació. L’explicació que ens fa l’editorial d’avui ajuda a corroborar la sensació, que ara es torna en presumpció de certesa. Però l’objecte de la certesa no és pas només la persona, ni la personalitat individual; sinó un estil de polític que el nostre procés ha posat en funció. Si voleu per necessitat. Però aquí està. Un primer ministre que sap estar al servei, i sap atendre les seves responsabilitats per sobre de la seva carrera. En portarem uns quants de polítics que saben tant fer present el servei, com afrontar el sacrifici. I aquest punt, …, em queda doncs ben clarificat!

Jaume Ortí
Jaume Ortí
16.09.2020  ·  22:25

Doncs has fet bé d’explicar-ho. No cal fer-ne ostentació però aquestes coses s’han de saber.

Pel que fa al judici van tan embogits que ves a saber, però potser no l’inhabiliten i no per manca de ganes. Si amb la que està caient a Espanya l’inhabiliten per una pancarta donen una imatge massa ridícula al món, fins i tot per als paràmetres espanyols. Potser ho salden amb una multa i au. Veurem.

I si no l’inhabiliten veurem molta decepció, i no només entre l’espanyolisme…

Marià Sust
Marià Sust
16.09.2020  ·  22:30

Quin editorial més oportú ! Certament, Quim Torra mereix que el valorin, com a persona com en quant a polític. Algú que no actúa amb intenció de perpetrar-se al poder. Presidents com ell calen més sovint. Gràcies Vicent

PERE AMETLLER
PERE AMETLLER
16.09.2020  ·  22:31

avui sí que hi toques de veritat Vicent. Toques el voraviu. Espero el dia que ens expliquis com haurà estat de diferent l’estratègia de defensa jurídica del President Torra respecte la de tots els altres polítics catalans que han estat jutjats o encausats. És la diferència entre fer-ho dempeus i tenint clar què i qui representes, o fer-ho agenollat i avergonyir allò que representaves.

Gerber van
Gerber van
16.09.2020  ·  22:31

Em fa pensar del president dels Estats Units en Jimmy Carter. Quan era president li van ridiculitzar com un president fluix i amb poc carisma. Després va ser considerat un dels millors que el Estats Units va tenir en la seva historia moderna.

Tot el meu suport pel MHP Quim Torra.

Mª Teresa Brasó
Mª Teresa Brasó
16.09.2020  ·  22:33

Moltes moltes gracies Vicent per aquest editorial i per descobrir el president Torra. D’altra banda es evident que dona mil voltes a tots el altres que es diuen politics i que en realitat son…….uns impresentables, per dir-ho educadament.
Avui tot i que no he seguit el debat, pero n’he sentit part, he sentit vergonya de molts dels politics del meu País que es fan dir independentistes, dels altres no cal ni parlar-ne.
Abans de votar potser que pensem en la cultura dels politics perquè molts actualment fan pena.

Victor Serra
Victor Serra
16.09.2020  ·  22:41

Doncs gràcies per explicar-ho. La misèria moral de Ciudadanos, el PSC i el PP no té límits. Malgrat el cansament amb les picabaralles inútils dels partits independentistes, no podem permetre mai que arribin a governar ells.

Sílvia Poll
Sílvia Poll
16.09.2020  ·  22:45

Gràcies Vicent per explicar aquest fet que honora, un cop més al president Torra. Em fà mal el cor cada vegada que es atacat i menyspreat per la fauna ignorant i inutil que te a la oposiciò. M’agradaría saber que ha fet el gandul de l’Iceta per millorar la vida dels catalans.

Ramon Perera
Ramon Perera
16.09.2020  ·  22:46

Aquest model d’honestedat i competència que ens ha donat el president Torra volem que siguin la pauta dels dirigents públics de la república catalana que s’acosta.

Anna CASACUBERTA
Anna CASACUBERTA
16.09.2020  ·  22:49

MH President Quim Torra. Tot el meu suport per la seva honorabilitat, honradesa, esperit de treball incansable, el saber fer i la seva àmplia cultura. Sempre al seu costat. Pau i bé.

Carles Blanc
Carles Blanc
16.09.2020  ·  23:13

Dec ser un nacionalista sectari i filonazi … perquè a mi aquestes històries són els que em fan estar orgullós del meu país i de la seva gent.
Tota la morralla infecta que ataca el president Torra només per qüestions partidistes no li arriba ni a la sola de l’espardenya (políticament i humana).
Gràcies Vicent per explicar-nos aquestes històries … de debò gràcies.

Carles Esquerda
Carles Esquerda
16.09.2020  ·  23:15

L’exemple del President Quim Torra ens fa veure que hi ha persones que poden fer una política diferent. Tant de bo siguin una majoria algun dia.

Maria Josepa Montagut
Maria Josepa Montagut
16.09.2020  ·  23:26

M’he alegrat molt de l’editorial d’avui i de la defensa del president Torra que ha fet, Vicent Partal. Des d’un principi em vaig quedar admirada per la manera d’actuar del President Torrà, plantant cara al govern de Madrid, amb les actuacions i honradesa que per a mi ha demostrat en tot aquest temps al front de la Generalitat Catalana. Es mereix tot el respecte i defensa.
Josepa Montagut Mariner

Berta Carulla
Berta Carulla
16.09.2020  ·  23:31

Potser ha trigat una mica aquest editorial. El mal existeix no perquè uns homes el fan sinó perquè molts altres callen. M’incloc, no pateixi senyor Partal. Ha estat tan enorme la porqueria que s’ha llançat sobre el President que tot intent de defensar-lo i protegir-lo s’ha vist burlat per les quantitats ingents de material corrosiu que seguia caient.

Espanya em fa fàstic però també molts catalans absolutament impresentables i raquítics incapaços de comprendre què significa només ni que sigui mostrar-se equidistants. Les nostres emissores de ràdio, les TV (jo no tinc TV però ho sé) juguen avui un rol llastimosament roí envers la nació catalana i els seus màxims representants la majoria de les vegades.

El President Torra em representa. Gràcies, President.

Umberto Ciotti
Umberto Ciotti
16.09.2020  ·  23:36

Ya es hora que este repugnante “Estado” español, terrorista y asesino con su deriva criminal cada vez mas descontrolada y espantosa sea intervenido y puesto bajo tutela internacional por la Unión Europea y por la ONU por sus crímenes contra la la humanidad.

ASERET ALMAR
ASERET ALMAR
16.09.2020  ·  23:42

El linxament del MHP Torra sempre m’ha semblat inhumà.

Ester Rovira
Ester Rovira
17.09.2020  ·  00:01

Amb els anys (perquè en farà falta uns quants) la història el valorarà pel que ha fet i defensat. Independentment del seu pensament polític té uns valors humans que altres polítics no saben ni que existeixen

jaume vall
jaume vall
17.09.2020  ·  00:05

Fantàstica peça de periodisme que d’un esdeveniment puntual, per la seva essència, reflecteix tota una persona, tota una comunitat, a voltes, tot un món. M’adhereixo als comentaris anteriors que majoritàriament aplaudeixen el director.

Quant a defensar el President Torra, per detalls com aquest, pel seu tarannà, es pot resumir dient que deduïm que fa més coses de les que presumeix, que pot fer-ho perquè no vol eternitzar-se en política, i que es comporta com una persona decent. Ja és molt.

No es pot edificar res de sòlid i valuós sobre la mentida, la rancúnia, la ignomínia. Sobre que està edificat el que coneixem per estat espanyol?
Sobre què volem edificar la república que inexorablement haurem d’assolir si no volem desaparèixer?

Lluí Mor
Lluí Mor
17.09.2020  ·  00:13

Al Iceta, avui a la tarde al debat al Parlament, a la replica al MHP Quim Torra, se li notae que havia aixecat el porro més del compte. Com que a l’anterior sesio parlamentaria el President el va mocar a base de bé i és va fer viral, avui hi ha deixat una mica de ploma.

Apreteu, apreteu, President Torra, només ens queden les seves actuacions per on podernos agafar, lo demes, els d’aquí i els d’alla, fan fastic.

Jesús Albiol
Jesús Albiol
17.09.2020  ·  00:22

El que ha aguantat el MHP Torra i el com ho ha fet demostren que:
1. És una persona intel·ligent i profundament humanista.
2. És coherent i ètic fins al punt d’acceptar un rol de President sabent que la legitimitat verdadera està a l’exili.
3. No cerca el benefici del partit, sinó del país que s’estima i representa. No vol dir això que actue com un beneït i es deixe treure la “sang”.
Força i ànim President!!!

Josep Gualló
Josep Gualló
17.09.2020  ·  00:24

PERDONEU, PERÒ ALGÚ HO HAVIA DE DIR

M’alegro que hagis sigut tu Vicent perquè merescudament t’has guanyat la fama de periodista que sempre diu la veritat. I i sempre dius la veritat tot el que acabes d’explicar del MHP Torra es cert.

És molt necessari que avui que els tribunals hispànics faran la feina de botxins (no en saben fer d’altre) una persona de criteri contrastat, expliqui la veritat sobre el president Torra. Això farà que una part molt important del poble català, que encara no ho havia vist, vegi que el seu president s’ha guanyat amb escreix el títol de “MOLT HONORABLE”.

Aquest reconeixement, farà que ell no tingui tant forta la sensació terrible, d’haver sigut traït i tots nosaltres recuperem l’auto-estima de ser un poble digne (de manera abstracte) i digne d’assolir la independència. Perquè haurem recuperat l’esperit del 1-O.

Per ser lliures només cal voler-ho. Docs vinga, no perdem el temps.

JOAN RAMON GOMÀ
JOAN RAMON GOMÀ
17.09.2020  ·  00:35

El que volen els jutges espanyols no és inhabilitar el MHP, el que volen és fer caure el govern català.

Si Torra convoqués eleccions, molt probablement, els jutges espanyols l’acabarien absolent perquè ja tindrien el que volen i absolent-lo ho podrien tenir de franc sense haver-se de tacar les mans de sang i patir la posterior condemna dels tribunals de veritat a Europa.

JOSE MANUEL PARRA
JOSE MANUEL PARRA
17.09.2020  ·  00:42

Esperem que la resolució proposada conjuntament pels partits independentistes, s’aprovi sense sorpreses el divendres. Perquè la imatge que «independentistes i sobiranistes» ens han brindat en el debat era la d’uns VOLTORS compartint la presa de Ciudadanos, rematada pel Supremo. Si de veritat els independentistes consideren la inhabilitació inoportuna, injusta, desproporcionada etc. , una declaració realment efectiva perquè el Supremo no la ratifiqui seria :

«1. Amb la inhabilitació del MHP Torra l’Estat Espanyol, mitjançant el seu poder judicial, demostraria la persistent voluntat de no respectar els drets fonamentals de participació política dels catalans,
2. De ser així, les eleccions que en resultin d’aquesta nova inhabilitació tindran un caràcter plebiscitari on tots els partits independentistes figuraran en una candidatura única totalment confegida mitjançant unes primàries obertes a tota la ciutadania.
3. Cas que aquesta candidatura obtinguuès la majoria absoluta de vots, la nova legislatura tindria, a més del caràcter ordinari, caràcter constituent.
4. Un cop elaborada la Constitució es sotmetria aquesta a votació. Cas de ser aprovada s’aixecaria la suspensió de la DUI, i s’iniciaria el procés de negociació amb Espanya i la Comunitat Europea per a constituir-nos com a República.»

Com el TS mai no voldria ser el responsable d’una tal convocatòria referendària, els partits independentistes no cal que pateixin. Les seves direccions poden estar segures de no haver de complir aquest compromís que, reiteradament demanat i desitjat per molts independentistes (potser la majoria), ha estat sempre menyspreat i considerat com un «xantatge».

Gràcies MHP Torra per haver mantingut en tot moment, i en unes circumstàncies del tot excepcionals, la dignitat del càrrec i la dedicació absoluta al servei de tot el poble català, com tan bé i de manera incontestable il·lustra aquest magnífic editorial d’avui.

Pere Ribera
Pere Ribera
17.09.2020  ·  00:43

El president Quim Torra sempre ha viscut i actuat fora dels paràmetres a què ens tenen massa acostumats molts “polítics professionals”. Segurament per això, sempre l’he considerat un gran president i un referent ètic i cívic o ciutadà en un temps de misèria política.

Daniel Farré
Daniel Farré
17.09.2020  ·  00:43

Moltes gràcies per compartir aquest fet i per dedicar una Editorial al reconeixement del MH President Torra, s’ho mereix, i als que ens agradava la seva manera humana i política de fer i que tant ens fereix el tracte que reb, avui estem contens.
Vull deixar escrites les paraules que personalment li vaig dir un dia que vam coincidir a l’aeroport de Barcelona: ” Gràcies President, mai li podrem agraïr prou el que está fent”, van ser les úniques, em vaig posar a plorar i no vaig poder dir remès, vaig escoltar.
Moltes, moltes gràcies President Torra.

Jordi Serés
Jordi Serés
17.09.2020  ·  00:52

El president Torra mereixia aquest editorial avui i en moltes altres ocasions. No ha tingut ni un minut pau des del seu nomenament i ha estat atacat i ridiculitzat sense pietat. De la cleda unionista del Parlament era previsible però encara ara no dono crèdit del tracte dels socis de govern. Dol viure en un país que tracta amb tanta crueltat la bona gent. Només cal veure com el parodien a Polònia per a adonar-se’n.

Antoni López
Antoni López
17.09.2020  ·  00:55

Entenc el que és el periodisme llegint les Editorials i els articles del V.W., oimes l’Editorial d’avui explican-nos qui tenim de President: un HOME honorable de veritat. No ho sabia però ho sospitaba per la quantitat d’escarnis que entomaba i la”qualitat” del agresors. Ara els agresors el faran encara mes honorable sense saber per què. En tenim prou sabent-ho nosaltres.

Gemma Biosca
Gemma Biosca
17.09.2020  ·  02:07

Respecte que és com ell sempre tracta a qui sigui, agraïment per la seva resilència i reconeixement per la feina feta és el que li vull fer arribar al MH President Torra i ara ho vull escriure amb totes les lletres: MOLT HONORABLE PRESIDENT (res millor que ser un home d’intel·le cultivat i allunyat de les polítiques dels partits).

Eulàlia Romeu
Eulàlia Romeu
17.09.2020  ·  02:48

En llegir aquest sensible editorial he sentit una gran emoció, gràcies al seu autor i gràcies al MHP.
Sempre he tingut i defensat un molt bon concepte del President i l’article llegit m’ha arribat molt endins, al recó dels sentiments com dirien els nens de parvulari.
Jo no entraré en aquests moments a perdre el benestar rebut menyspreant la resta de polítics pq ja ho tinc assumit.
Preservaré el que pugui aquest exemple de l’instint de vida, la part positiva de l’èsser humà que sovint costa que s’imposi a l’instint de mort, la part negativa i en servirà d’ànim i model per poder també fer jo esforços per acostar-m’hi. Moltes gràcies Vicent i moltes gràcies President!!!

esteve vilanova
esteve vilanova
17.09.2020  ·  07:00

Quim Torra és un president honest i valent. Defensa en tot moment les seves conviccions i està gestionant la pandèmia amb mà ferma.
El linxament no ha estat suficient i ara la ñ veu una ocasió per acabar amb Quim Torra.
No ho hem de permetre. Que la ñ es retrati davant d’Europa

Blanca Anguera
Blanca Anguera
17.09.2020  ·  07:16

Gràcies V.Partal per compartir aquesta acció del MHP Joaquim Torra.

Davant de tanta maldat que ha patit i pateix el President, dir realitats com aquesta és tant necessari com alimentar-se de pa davant de tant verí. Després de llegir el seu llibre sobre la Muriel ja vaig copsar que era un home de principis i ara sabem que és també un President capaç de oposar-se sol per defensar als catalans. Moltíssimes gràcies President pel seu coratge i dignitat.

Núria Grañana
Núria Grañana
17.09.2020  ·  07:30

No més

Roser Giner
Roser Giner
17.09.2020  ·  07:37

Hi han persones empresonades injustament en centres petinenciaris. El MHP Torra està empresonat en una jungla ferotge de polìtics professionals que només volen la cadira i el poder i també empresonat dins una autonomia que només reb ordres, i que han de complir, del govern del reino d’espanya. La seva desobediència per petita que sigui, i per denúncia d’un estament administratiu que té tan poder, avui el MHP Torra serà al TSJ a Madrid i serà inhabilitat com a President de la Generalitat de Catalunya. Per defensar els presoners politics que compleixen llargues condemnes. Tot això com una continuació més de la repressió que estem patint. I hem d’anar a eleccions ? Per a què ? Unes noves eleccions autonòmiques ? El MHP Torra és una persona que ha estat insultada i menystinguda dia rera dia. No ha tingut ni té les eines per desobeïr més contundentment i enfrontar-se al poder del reino de españa. Les punyalades des de dins del Palau de la Generalitat i el Parlament són continues. Defensar l’1 d’octubre, i el 3 d’octubre i el 6 i 7 de setembre i fer efectiva la independència és cosa de totes. Sense desobediència no hi ha independència.
MHP Torra, home al·lunyat dels partits polítics, molt sol però a la vegada molt fort, humà, en mig d’aquest món polític ple de mediocres, ineptes, hipócrites, gràcies per aguantar el més inaguantable. Per ser-hi.
Has fet bé d’explicar-ho Vicent. Com molt bé diu en Jaume Ortí, aquestes coses cal saber-les sense fer-ne ostentació.

Bonaventura Casanova
Bonaventura Casanova
17.09.2020  ·  07:40

Entre les moltes distòpies que ens toca viure, aquesta és especialment estranya. Un govern format gràcies al recolzament d’un partit català va a inhabilitar el Molt Honorable President de la Generalitat per defensar la llibertat dels principals dirigents d’eixe mateix partit. Tot plegat és un desgavell monumental. La propaganda espanyola ens ha fet creure que Torra és un babau, i a la vegada que vivim en l’únic mon possible que ells han dissenyat, tot i que lluny, molt lluny de la realitat objectiva, que ve marcada per fracas absolut de la gestió sanitària i econòmica de la pandèmia.

Albert Miret
Albert Miret
17.09.2020  ·  07:40

Em queia la cara de vergonya a les “notícies” d’ahir (no cal dir l’hora perquè sempre són iguals a tota hora), per la que va ser la nostra única televisió de Catalunya, com un individu d’un partit polític moribund a casa nostra, era capaç -fent gala de la seva inexistent educació i en absència de qualsevol cosa semblant a l’ètica o a la moral-, li deia al MHP Torra: “adiós, señor Torra” amb un somriure equí per sota el nas. Ell ja sabia segur pels seus contactes a il·legals amb l’administració, que l’inhabilitarien. La incultura, quan ve de generacions i generacions, no té mai límits, i aquest ens reptant no té problemes per a demostrar-ho en públic. Un altre capítol seria el d’aquell senyor que a quarts de nou del vespre es dedica a massacrar tot allò que representi a Junts per Cat, burlant-se d’un President de la categoria del senyor Torra, i intentant que una animalada com les que té per costum de vomitar, sigui humorística i fent palesa que l’humor, la pena, i la manca de respecte per les persones de debò, per aquest senyor són el mateix. El mateix fa en tots els seus programes als quals la TV3 ens té castigats. TV3, qui t’ha vist i qui et veu!

Carme Garcia
Carme Garcia
17.09.2020  ·  07:58

Jo ja fa temps que o faig , però crec que seria un bon cop deixar de veure i escoltar programes com Polonia, Esta Passant, i Estat de gracia, i minoria absoluta, i d’altres,
A tots els que durant 2 anys i escaig han estat insultant descaradament amb l’excusa de l’humor al nostre president , que no és mereix això, perquè no s’ha fet per humor sinó per escarni, perquè era ni mes ni menys que de JUNTS.

LLUÍS CASTILLO
LLUÍS CASTILLO
17.09.2020  ·  08:08

Excel·lent i molt oportú editorial Director. Veurem com ho tracten TV3, CatRadio, etc. M’ho crec perquè el MHP té cara de bona persona, coincideixo amb la opinió del nostre neerlandès Gerben van 22:31h, l’expresident Jimmy Carter també feia cara de bona persona i el posaven a parir. Per cert, “l’ínclit i gran intel·lectual” que ribotava l’estatut, deia del president Suárez que era un tafur del Mississippi, doncs mireu fixament en Sánchez, preferentment sense veu, mireu-li els ulls, el posat de les mans, absolutament forçat, ficticis, no intenteu mai endevinar on ha amagat la boleta. Salut.

Carles Farre
Carles Farre
17.09.2020  ·  08:20

Si, tot plegat molt escandalós, tant com l’article que vàreu publicar, a mes d’increiblement tendenciòs
https://www.vilaweb.cat/noticies/qui-son-negacionistes-coronavirus-antimascares/, i que va nerèixer amb unaminitat total, menys el Sr Sánchez, la repulsa de tots els opinadors, a les hores desprès d’aquest article mencionat i d’altres semblants, als meus ulls, la vostra credibilitat la poso en quarentena, al igual que tot el relat “oficial”, sobre la pandèmia:

https://elinvestigador.org/plandemia2/

Suposo que no us va passar per alt els molts comentaris de gent dient que es donaria de baixa, es això el que voleu?, us voleu quedar només amb els que combreguen amb la linea del diari?, francament quan em vareu convèncer de fer-me subscriptor, no m’esperava que aquest diari fos tant poc obert, la Catalunya plural??

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
17.09.2020  ·  08:38

Gràcies Partal per explicar-ho. Però no em sorprén gens: sempre he pensat que el president Torra era d’aquesta mena de gent amb sentit comú i generositat, que fan fàcils les coses que els altres fan estupidament difícils.

Dit això cal condemnar decididament la peersecució a que ha estat sotmés, no només pels enemics sinó també pels “amics”. Ahir, per exemple, el sr. Sabrià de ERC va tenir les penques de demanar-li que defensés la dignitat de la Generalitat, quan ERC i el president Torrent al davant l’han menystingut aquesta dignitat sistemàticament. Primer tolerant que no s’investís al MHP Puigdemont, ni a Jordi Sánchez ni finalment a Turull. On era aleshores la dignitat sr. Sabrià? On era aquesta preuada dignitat quen es va tolerar que li fos presa la qualitat de diputat al propi president Torra? I ara mateix, si és inhabilitat com la defensaran els de ERC, exigint la convocatòria de eleccions??

I finalment una advertència a España i els seus defensors unionistes: el tercer president de la Generalitat reprimit i/o exopulsat del càrrec per pretesos delictes politics en una dècada?? Presidents tots ells investits amb els vots majoritaris dels ciutadans! L’escandol pot ser majúscul. Cada cop aneu fent un paper més galdós i notori sobretot a escala internacional. Ull correu el risc cert de que les vostres maniobres ja no les avali ningú i us exposeu a rebre bufetades una darrera l’altre, amb greus conseqüències tan polítiques com econòmiques

FEDERICO ALEJANDRO PUJOLA
FEDERICO ALEJANDRO PUJOLA
17.09.2020  ·  08:52

Després de llegir aquest editorial l’única conclusió que resta és cridar : ¡ADIOS ESPAÑA1

Maria Teresa Flix
Maria Teresa Flix
17.09.2020  ·  09:00

Molt bon article, m’he emocionat. Recordo quan sortia el MHP Torra sol a la Casa dels Canonges tot i tenir Coronavirus. Va ser i és admirable la seva feina com a President només guiant-se pel bon sentir i tenint en compte les persones. No es mereix el que li passa ni la feblesa d’un Parlament que no defensa el seu President. Espero que en algun moment tothom desperti i es reaccioni als despropòsits que cada dia són més grans.

David Mascarella
David Mascarella
17.09.2020  ·  09:14

Amb tot el respecte que mereix el Pr Torra, opino que aquestes coses no s’expliquen publicament, i menys sense l’autorització ( que no donaria) de l’interessat. És un magnificació personalitzada del que és una gestió que diàriament fa molta gent davant de les contigències que es presenten en tots els àmbits.
No pretenc de cap manera desmereixer ni treure valor al què s’explica, però primer de tot hi ha el pudor de no ventillar detalls com aquest, que tot sigui dit, és mèrit de l’amiga i l’amiga de la primera que fabrica les mascaretes.

Núria Llonc
Núria Llonc
17.09.2020  ·  09:30

No tant sols ha patit escarni en el marc de la política, també ho ha estat en programes d’humor catalans, arrel dels quals, ha acabat tenint una fama absolutament desfigurada de la seva manera de ser i de fer política.

Pep Agulló
Pep Agulló
17.09.2020  ·  09:31

QUINA PENA D'”INDEPENDENTISTES”

MHP Torra. El seu càrrec al servei del país. La seva honradesa i dignitat sobresurt molt per damunt de la indigència intel·lectual i la mesquinesa dels unionistes i dels hooligans de partit i el “bufons” de TV3, independentistes que sempre sumen a la causa de l’unionisme. Qui diu que no volen la unitat?

LLIBERTAT I AMNISTIA!

PS. en altres àmbits se’n diu mobbing… Carme Garcia 07:58, hi estic d’acord. No en miro cap d’ells…

Josep Salart
Josep Salart
17.09.2020  ·  09:33

El que fa i pot fer l’estado español, poc em sorprén. Dels seus insults cap a nosaltres m’han fet a mi un aprenent. Mai en sabré prou per insultar-los com fan ells. No puc canviar-me la genética i començar a empressonar, matar i robar com si rés..

El MHP Torra és una persona, cosa difícil de trobar a la política catalana. Si ho mireu be, només es veuen hipócrites, interessats, llepaculs, “correveidiles” i tota mena d’animals irracionals, gent sense consciència ni una espurna de dignitat. El MHP, fora del seu cercle, està convisquen amb personatges freds, insensibles, interessats i tremendament ambiocisos; i tot per la seva manca d’intel.ligència. Seràn una mica savis per lo que han estudiat, però mai intel.ligents.
Quina mena de rau rau tenen a dins l’estòmac aquesta gent vinculada a ERC que dia rera dia han ganivetat al MHP? No parlo dels comuns, sociatesi i els espanyols del Parlament, aquesta xusma ja la coneixem. Parlo sempre dels mateixos: catalans admiradors i col.laboradors incansables del estado español, avui representats per la pocavergonya cúpula d’ERC.

Si et pares a pensar què els mou a deixar de costat l’amor per la terra que et deixa viure, penses que no poden estimar rés i per tant no poden viure dignament enlloc.

Donat que no volen tenir respecta pels tontos, hem de fer el possible per fer-los desaparèixer, mirar endavant i col.laborar sense por, doncs la gent de l’exili de Bèlgica, polítics o rapers, o els empressonats a Madrid, aquests cada dia posen el coll. Nosaltres igual, contrariament seríem hipòcrites, insensibles, interessats, pallassos com els de TV3 o com els dirigents d’ERC, autèntics malnascuts.

Montserrat Puig
Montserrat Puig
17.09.2020  ·  09:41

Quim Torra, gran President i gran persona. Valent, honest, culte, intel.ligent, treballador, just….

Que els españols d’allà i d’aquí vagin contra ell no sorprèn. Però el que és més trist és com l’han maltractat alguns catalans, començant pel propi govern, que l’ha deixat sol constantment (i alguns com el vicepresident, clavant-li punyals per l’esquena), continuant pel president del Parlament que ha fet tot el que ha pogut per a que l’inhabilitin, seguint amb tv3 i Catalunya ràdio que fa fàstic com l’han tractat…

Tot el meu suport i estima al MHP Quim Torrra.

Miquel Feixas
Miquel Feixas
17.09.2020  ·  09:55

Gràcies, Vicent, per aquest exce·lent article!

Eduard Samarra
Eduard Samarra
17.09.2020  ·  10:02

És una anècdota preciosa, de les que et recorden que hi ha coses que sí funcionen, i molt bé, al país. Personalment, no puc opinar si Torra és realment tan íntegre o si fa tant bé la seva feina. Sabent com funcionen els mitjans, des de les trinxeres, és difícil tenir la informació necessària per a fer-ne una valoració completa. La sensació que queda és que a Catalunya i a Espanya fa anys que es fa poca política i molta gesticulació.

Estic d’acord en l’essencial: el president Torra està essent perseguit en varis fronts, en què destaquen la justícia i els mitjans. Se l’ha deshumanitzat i ridiculitzat, però al meu parer, l’article incorre, si es pot dir així, en una fal·làcia anecdòtica: d’una forma subtil s’exposen les qualitats humanes i polítiques de Torra per a justificar l’arbitrarietat (un cop més, sic) de la justícia espanyola.

Però és que l’arbitrarietat s’ha de denunciar encara que s’apliqui a un corrupte indecent i aquí és on l’argument em sembla perillós. Sembla que ens haguem d’indignar més perquè s’aplica contra bones persones i no crec que es tracti d’això.

Si Torra, posem per cas, hagués d’afrontar càrrecs de corrupció demostrables, aquesta anècdota del material sanitari no seria un argument jurídic per a demostrar la seva innocència. I viceversa, el ser corrupte tampoc no invalidaria un gran gest en un moment d’emergència, perquè com deia el savi Elpidio Silva, el delicte no defineix la personalitat de l’individu (cita no textual). Seria, en tot cas, un bon argument per a evitar deshumanitzar un corrupte.

P.D: cal recordar que Torra ni tan sols va desobeir. Va obeir amb tres dies de retard, el qual ho fa tot plegat encara més ridícul.

maria serra
maria serra
17.09.2020  ·  10:17

El nostre president no fa fresa però sabem que el tenim sempre al costat de tots els catalans i és el que va fer posant la pancarta . Amb aquest article Vicent ens fas conèixer una mica més la gran vàlua i humanitat del president Torra, moltes gràcies

Pere Grau
Pere Grau
17.09.2020  ·  10:29

Sr. Mascarella: perdoni però suposo que la seva opinió quedarà molt solitària. En un estat normal, li donaria tota la raó. Però, en aquest cas, cal que el poble sàpiga fil per randa com es comporta el President Torra (tan bescantat i insultat per gent que no li arriba ni a la sola de la sabata) en moments tan difícils. Mas, Puigdemont, Torra, tots tres grans persones, als que els pigmeus de la politiqueta tradicional no poden veure perquè al costat d’aquells queden amb la popa en l’aire…

Paola Polacco
Paola Polacco
17.09.2020  ·  10:30

Gràcies Vincent Partal per aquest Editorial i gràcies a el molt honrat President Torra per ser qui és.
És tràgic que una part dels Catalans, i vergonyòssament no tan sol els espanyolistes, en mig de tants abusos
vergonyosos, puguin no veure quina sort van tenir de ser defensats cada dia per un home tan singular com modeste.

Adrià Arboix
Adrià Arboix
17.09.2020  ·  11:00

Moltes gràcies per explicar tot això.

PERE SIO
PERE SIO
17.09.2020  ·  11:37

Felicitats Vicenç per la teva Editorial, per la descripció real que en fas, i per les reflexions que s’en deriven.
L’escrit sorprèn, perquè no és habitual, no estem acostumats i perquè s’allunya de la manipulació, tergiversació, partidisme i sensacionalisme, que cada dia veiem en els mitjans de comunicació espanyols i catalans.
Quim Torra és president de la Generalitat per accident, ell mateix va dir-ho en prendre possessió del càrrec. Havia de ser-ho legítimament Carles Puigdemont si no hagués aparegut el soci venjatiu ERC i la ma negra del prepotent i covard, Roger Torrent.
I des del primer dia els mitjans de comunicació tan espanyols com catalans, unionistes i els afins a ERC, han intentat ridiculitzar i caricaturitzar la seva figura. Han intentat presentar-lo gairebé com un personatge anormal. Al Polònia la figura de Quim Torra és presentada gairebé com una persona amb discapacitat intel·lectual.
Espero veure i llegir ben aviat les seves Memòries del temps de Presidència. Han de ser reveladores i aclaridores de tot el què ha patit aquesta persona en la soledat del Palau i la casa dels Canonge. En la impotència de tenir uns socis de govern d’ERC intocables, molt mediocres, i deslleials que han intentat destrossar-lo des del primer moment per la seva fam de poder.
Quim Torra ha donat proves fefaents de la seva gran capacitat humana, i encara que no ho digui, com fa el pedant Mossèn Junqueras, és una molt bona persona.
Però el mal de Quim Torra és que no forma part de la casta dels vividors de la política, a qualsevol preu, i per tant és una anomalia. Anomalia dins d’aquest món polític fals, prepotent, i carregat de traïcions i de misèries humanes. En un món polític on els ignorants i els mentiders no poden veure als intel·lectuals, als sincers i als honestos.
I per tot això, Quim Torra fa nosa, molta nosa i s’ha de treure de la circulació el més aviat possible.

Lluïsa Miret
Lluïsa Miret
17.09.2020  ·  11:37

Al President Quim Torra no el conec personalment, l’he vist per televisió i una vegada el vaig sentir en directe en un acte cultural. La meva aprehensió va ser d’un home bo, amb les idees molt clares i amb ganes de servir al país, del que mai havia pensat que faria de President i que des que si va trobar fins avui, ha intentat fer el millor que li ha sigut possible, tot i que les circumstàncies més aviat no li han sigut propícies.
Li desitjo el millor.
Gràcies Torra i gràcies Vicent !

ramon Feixas
ramon Feixas
17.09.2020  ·  11:37

En el moment i les circumstàncies en que va arribar a la Presidència de la Generalitat ja li dóna tota credibilitat i admiració a en Torra i que en aquesta editorial se li faci un reconeixement a partir de la revelació d’una gestió concreta , crec que és un tema d’equitat. Les espines que el punxen , punxen a Catalunya, però no són les úniques espines que punxen a Catalunya, sinó que espines que punxen a d’altres persones entregades en el projecte del procés vers la democràcia i la república. Malauradament la nostra cultura té un ingredient de substanciós efecte que fa que tendim a l’hora de admirar i aprovar l’acció d’una persona pública, és que això comporti necessàriament la desqualificació d’altres persones que també aporten la seva capacitat segons les característiques de la mateixa i distinta visió de conjunt enfocada a la dinàmica evolutiva com só les que conflueixen en l’autodeterminació del procés català. No és estrany, encara que ens haguem alliberat sentimentalment de la cultura franquista i els seus principis imperialistes i de naturalesa sagrada. A Catalunya, precisament la cultura del futbol mou un milionada de divinitat en forma d’euros. La divinitat, encara que d’una forma diferent, també és sagrada. Aleshores no és completament lògic que tendim a donar com a virtut una acció positiva només ho és si el resultat final és guanyar. Si un guanya l’altre perd i les inutilitats del que guanya queden com a accions productives i les productives del que perd com a inutilitzats Els representants polítics no poden ser totalment anti-sistema per diferents motius, però un d’ells, per la pròpia subsistència. Els mateixos de la CUP que tenen la se seva coherència, quan toca també saben adaptar-se a la situació combinant la legitimat i l’exercici del càrrec.. Deixar-se atropellar per la màquina destructora del franquisme pot tenir sentit en algun cas i en d’altres no.
Un dels casos més reveladors que hi ha hagut socialment a Catalunya és la veneració que va tenir en Pujol, incrititable al seu moment. En canvi ara molts dels seus mateixos fans el consideren més corrupte que la cúpula del PP. Qui dóna com a sagrada i la innocència o culpabilitat amb efectes pràctics i que obliguen a la societat a considerar a la persona delinqüent innocent i que assumeixi les conseqüències? El mateix aparell que té el nostres representants polítics legítims a la presó o a l’exili per haver volgut proporcionar un acte bàsic en democràcia, que és votar, i que és impensable de que aquesta gent no pugui saber que vol el poble en un referèndum en un règim social ètic i d’estat de dret.
De fet el citat ingredient és considerable la feina que dóna als jutges que entre haver-se de preocupar de temes que corresponen als polítics, d’altres que corresponen a tècnics especialistes, resulta que no tenen temps per ocupar-se puntualment dels temes delinqüència real, amb la consegüent dilapidació de recursos que fan falta per un nivell de benestar de molta gent i la futura ruïna d’un deute públic insostenible i de creixement considerat correcte simulant que es acceptable assolir nivells de dèficit. L’acceptació com a normal, doncs, de la decadència social queda palesa en el deute públic i de la productivitat finançada pel crèdit o el mafiós joc de les accions de la borsa. La decadència és el camí cap a la mort. Cóm és que s’accepta deixar a les futures generacions el camí cap ala mort com si es tractes d’una persona d’edat molt avançada?
Això prové, entre altres de la cultura de la imposició vertical religiosa: fe, submissió i acatament vers el que gestiona el poder, encara que a la religió capitalista es pugui a fer, apart de l’aplicació de la satisfacció de les interessos de la usura, per concurs electoral de rivalitat precisament per tenir l’ingredient pedagògic del futbol i totes aquelles formes de guanyadors i perdedors amb intervenció de diners i claca que anomenen esports.
La bona actuació de qui exerceix el càrrec de President de la Generalitat no suposa males actuacions d’altres ni tampoc suposa que pugui permetre’s el luxe de no defensar el seu partit que és lògic que sigui el que proposa l’eina en la que ell creu. Tal com estar ara això desgraciadament vol dir fer propaganda electoral inspirada en la propaganda comercial per tenir la força necessària per donar fer possibles solucions de necessitat comú.
És cert que les utopies són irrealitzables, però prescindir-ne és mirar només curt i normalment si es mira només a curt termini, aquest és diferent per cadascun, mentre que llarg, per molt utòpic que sigui és consciència de la dinàmica de l’espècie. És molt important d’acceptar que, amb l’obsolescència de l’organització humana pers estat, la humanitat està en una fase d’involució, especialment humanista, especialment Europa. Que els dogmes de la religió capitalista deshumanitzen i que l’ondulació que marca l’evolució de l’espècie és en temps molt (molt) més llarga que la de l’individu. però cal tenir-la en compte.

XAVIER UTRILLA
XAVIER UTRILLA
17.09.2020  ·  11:52

Gràcies per l’informació.
Només voldría afegir que amb el “nacionalisme espanyol, obcecat, venjatiu i irresponsable com ell sol”, actua com a pinça, la batalla partidista de la erc de Junqueras i acòlits.
Perque el President Torra, com tots hem de saber, és “de dretes” i, utilitzant l’exemple de l’editorial, mai es preocuparia per el material necessari dels sanitaris, sinó que estaria signant contractes amb Ferrovial, oi?
I, a més, pretén dinamitar la (necessària i única via possible) taula de diàleg, volent parlar només de dret d’autodeterminació i amnistia…

sandra gasque
sandra gasque
17.09.2020  ·  12:03

Per què s’ha ridiculitzat i insultat tant a un President Humanista que no és polític de professió?
Sempre m’ho he demanat.
Encare no entenc per què s’insisteix tant en dir que és el pitjor president de la història de la Generalitat? Potser perquè no pertany a la política i el senten com un usurpador?
A totes aquelles persones que sempre dessitjen un canvi en la manera de fer política i després no l’accepten … que abans de parlar reflexionin en la seua pròpia manca de honestedad i humilitat … i després que parlin amb el cor i no amb els interessos corporativistes.
Gràcies MHP Quim Torra.

Joan F Ruiz
Joan F Ruiz
17.09.2020  ·  12:37

La honestedat i coherència del President Torra està molt per sobre de la majoria de polítics d’aquest País, Catalunya, i per sobre del 100% de polítics espanyols.
La editorial ho explica amb fets, el MHP Torra no està a la política com a modus de vida sense treballar, hi és perquè li ha tocat i intenta fer-ho el millor possible per a servir als ciutadans, únic objectiu que hauria de tenir un càrrec electe (que no necessàriament és un polític).

Dit això, i pel que fa a l’avançament de les eleccions, si ho demana Miquel Iceta o ho demana la Jessica Albiach pel bé dels catalans (què cínics), segur que no és tal, és pel bé electoralista del PSOE o dels Podemos/Comuns.

El pitjor del cas, i ja no sorprèn, es que ho demani la Esquerra Republicana Convergent de mossèn Junqueras, emprant el mateix argument, pel be de Catalunya. Doncs no, no estic d’acord, és electoralisme pur.

Estic d’acord amb la tesi drl MHP Torra, avalada per la, seva honestedat provada.
Tan si el President avança les eleccions per la possibilitat d’inhabilitació, com si es nega a fer-ho, el resultat seria el mateix, la prevaricadora In-justicia espanyola, el naZionalisme espanyol, hauria aconseguit treure del mig un altre President català que els fa nosa.

Perquè si avança les eleccions l’espanyolisme, avalat per ERConvergent, aconseguiria blanquejar una mica la agressió espanyolista contra l’exercici de la llibertat d’expressió i la defensa dels presoners polítics i els exiliats.
En canvi si el vicepresident ha d’entrar en funcions per la prevaricadora inhabilitació del MHP Torra, i estem 4 o 6 mesos d’interinitat fins que el reglament forci noves eleccions, la imatge exterior de la feixista espanya quedaria encara més malmesa, per tan mes positiu per Catalunya.

I que no em vinguin els cínics Iceta, Albiach, Sabrià, Carrizosa (si ER amb l’espanyolisme) de que seria millor per a un govern operatiu, perquè tots ells, tots, s’han preocupat de posar fins ara pals a les rodes del MHP Torra perquè no pugui ser el govern efectiu que hauria d’haver estat.

Llorenç Marquès
Llorenç Marquès
17.09.2020  ·  13:30

Fantàstic….es així com sabem actuar les catalanes i catalans, sense perdre temps, amb efectivitat, ho varem demostrar el 1 d’Octubre 2017, ho va demostrar la teva amiga, i el MHP Torra….i d’aquest fer català em sento molt orgullós. Es així com jo voldria anés tot a casa nostre.

Lo que no puc entendre es per que, si “La millor defensa és un bon atac, sobretot si l’atac és de diversos flancs.” i anar rapit al gra ho es, no es pren per fer altres coses, que amb excesíva burrocràcia, te de passar per masses mans…..amb un efecte molt negatiu per a tota la població.

Gaspar Coll
Gaspar Coll
17.09.2020  ·  13:37

Aquest editorial és un acte de desagravi i justícia. D’aquella que no és freqüent veure per les nostres contrades. Molts responsables polítics queden retratats per la seva mesquinesa, encara que no s’esmentin els noms. Gràcies Vicent.

Secundí Mollà
Secundí Mollà
17.09.2020  ·  13:46

Amb vós, MHP Quim Torra.

Esther Miquel
Esther Miquel
17.09.2020  ·  14:29

Gràcies MHP Torra. Tot el meu suport.

Francesc Villagrasa
Francesc Villagrasa
17.09.2020  ·  14:30

El meu reconeixement al Molt Honorable President Torra. Moltes gràcies per la vostra dedicació i encert en el govern de Catalunya!

Bernabe Molina
Bernabe Molina
17.09.2020  ·  14:42

Com deia la estimada Muriel “nosaltres som el somni” siguem dignes d’aquest somni. La república que ens truca a la porta no ha de permetre la figura del “polític professional”, aquells que portan mes de 30 anys vivint del sou de diputat, es a dir com a funcionari de la política.
Persones com el M.H.P Quim Torra dignifican aquest dur paper, si realment te’l creus, de governant d’un país. Gracies a tota aquesta fornada de persones que han deixat la seva quotidianitat i han fet un pas endavant compromeses amb l’autentica llibertat i progrés del país.

Dolors Franch
Dolors Franch
17.09.2020  ·  14:42

MHP Torra estic molt agraïda pel vostre compromís com a president. Estic del tot convençuda que si tots els polítics es posessin amb aquesta vostra actitud de servei, tot aniria molt i molt millor. La seva vàlua com a persona és immensa.
Moltes gràcies Vicent per compartir aquesta informació.
Moltes gràcies!

Anna Maria Benaiges
Anna Maria Benaiges
17.09.2020  ·  15:31

Molt agraïda per aquesta versió de la humanitat del president que vaig poder copsar també per un breu intercanvi de paraules en una sala de teatre. Una persona propera, honesta i creïble. Qualitats difícils de trobar en un polític professional, cosa que ell no és. Molta sort per al MHP Torra!

esther raya
esther raya
17.09.2020  ·  16:02

GRÀCIES per escriure aquest article, honorant al MHP i sobretot per demostrar la honestedad, noblesa, bona fe, eficàcia i humilitat d’un Senyor , amb majúscules, que ha estat el centre de burles i menysteniment. La seva discreció ha salvat vides, i no li podrem agrair prou tot el que ha fet i el que ha patit durant tot aquest temps. El temps el posarà en el lloc que li pertoca i amb el reconeixement que es mereix. Les bones persones com ell són malhauradament l’excepció i no la norma a la política. El seu tarannà hauria de ser l’exemple a seguir i no pas ser motiu de burla o menysteniment. GRÀCIES MHP TORRA!! SEMPRE AMB VOSTÉ!!

Roser Caminals
Roser Caminals
17.09.2020  ·  16:47

Quim Torra ha crescut d’ençà que va accedir al càrrec. Era un intel.lectual sense gaires eines polítiques i ara és, per dret propi, el MHP. Com més competents i més honrats siguin els presidents catalans, més els perseguirà l’estat espanyol. Fins que diguem prou.
Diguem prou, doncs.
Ell no s’enfada, Vicent, i nosaltres t’ho agraïm.

Josep Soler
Josep Soler
17.09.2020  ·  16:48

La veritat es que de la manera que el país (nosaltres i Espanya en general i els medis en particular) l’han tractat, no ens mereixem un President com el MHP Torra.
Vaig deixar de veure el Polònia, per la manera de com es tractava la figura del President.
En aquest programa, l’escarnien dos actors, de manera que quan un ja estava cansat (repeteixo escarni, ja que certes coses no son imitacions) sortia l’altre a substituir-lo.
Per cert que recordo que en una ocasió li vaig preguntar al Sr. que mana al Polònia, sobre si tindria gaire “temps castigat” a un actor que personalment em feia mot riure (i encara me’n fa) que es diu Toni Albà, i em va contestar una mica enfadat: “fins que faci bondat!!”. Vaig pensar que aquest senyor, no jutjava tant als actors per la seva qualitat, sinó pel seu grau d’obediència o de submissió.
Avui mateix, en el programa de TV3 “Els matins”, la Directora de l’Ara, mostrava el seu enuig amb el president Torra, per la seva “desobediència” que fins posava en qüestió, la seva lluita contra la”pandèmia”. Es veu qui ni tant sols es necessari precisar que aquesta suposada “desobediència” , es va produir a l’Octubre de 2019, cinc mesos abans que el mon s’assabentes que existia.
S’ha estat molt injust amb aquest MHP.

Joan Royo
Joan Royo
17.09.2020  ·  18:22

És un gran president perquè és un gran patriota. Com sempre, la calumnia, l’insult, la ridicularització…són el pa de cada dia, perquè és un patriota i punt. Els humoristes d’ “Està passant” de TV3, de tant en tant també s’abraonen contra un gran president. A què juguen Toni Soler i Jair? Fàstic.

Oriol Roig
Oriol Roig
17.09.2020  ·  20:14

La Generalitat,i el MHP n’es un exemple mes, fa molta feina “de formigueta” per a fer la vida millor a TOTS els catalans. Malgrat tenir una manca de recursos important i una ma lligada a l’esquena. Com a resident a l’estranger ho veig sovint. Exemples. Al principi de la pandemia, els representants d’exteriors es van posar en contacte amb diversos Casals Catalans d’arreu per estar preparats i ajudar, si calia, a gent que s’hagues quedat “penjada” a causa del caos que tot just comencava a cancel.lar vols, etc. Els residents a certs paisos on no hi ha cobertura medica universal (USA n’es un), no estem coberts quan visitem Espanya. A traves del registre de catalans a l’exterior, tant vilipendiat pels unionistes, podiem obtenir una tarja temporal de l’ICS i ser atesos com qualsevol catala si ens posavem malalts. A les eleccions espanyoles sempre estem amb l’ai al cor de si podrem votar o no. Al referendum de l’1 d’octubre vaig poder enviar el vot l’11 de setembre.
Tot el meu respecte al MHP Torra, i als honorables representants que l’han precedit i han patit i estan patint l’atac d’un estat del qual em fa vergonya tenir-ne el passaport.

Muntsa Navarro
Muntsa Navarro
17.09.2020  ·  21:52

Tant de bo que els presidents i polítics que aniran venint s’emmirallin en l’honestetat, l’entrega i la franquesa de Quim Torra. Moltes gràcies, President, per tot el que heu aguantat i pel vostre valor.
Pel que fa a tv3, estic molt d’acord amb els comentaris anteriors. He deixat de sentir-la meva. És insuportable i impera un mal gust impressionant.

Francesca Valero
Francesca Valero
17.09.2020  ·  21:54

President estic molt orgullosa de vostè, una persona treballadora i honesta que s’ha deixat la pell per poder ajudar-nos a nosaltres i amb ells també. Estic molt triste i a la vegada feliç de q sigui un home de la seva vàlua el meu president. Ànim i salut.

Josep Almar
Josep Almar
17.09.2020  ·  22:24

Veient el Sr Boye i el llenguatge corporal dels components del TS, es evident que un parla de cara al futur i d’altres ja tenen la feina feta i s’aborreixen

Joan Torres
Joan Torres
17.09.2020  ·  22:25

Estic completament d’acord amb el que han dit alguns comentaristes de la manera tam vergonyosa de ridiculitzar al president Quim Torra i en general a JuntsxCat de la majoria de programes de TV3, tots els de la factoria minoria absoluta de Toni Soler,es a dir Polonia, Esta Passant, i d’altres. Ja fa molt de temps que tota aquesta vergonya de programes no els miro ni per suposat tampoc el Faqs ni rl Tot es mou de la inefable Melero. TV3 fa fa uns anys que ja no es la “nostra” i cada vegada es parla més en castellà. Perqué tants de periodistes espanyols parlant en castellà i la Melero també parlant en castellà amb tots aquests/es ??

Jordi Torres
Jordi Torres
17.09.2020  ·  23:18

Gràcies Vicent per aquest article que explica aquesta vesant poc coneguda del MHP Torra, i gràcies President per mantenir la dignitat d’una institució que ens representa a tots els catalans.

JORDI PIGRAU
JORDI PIGRAU
18.09.2020  ·  00:23

Victor Serra
Doncs gràcies per explicar-ho. La misèria moral de Ciudadanos, el PSC i el PP no té límits. Malgrat el cansament amb les picabaralles inútils dels partits independentistes, no podem permetre mai que arribin a governar ells.

Una opinió encertadíssima

Gerber van
Em fa pensar del president dels Estats Units en Jimmy Carter. Quan era president li van ridiculitzar com un president fluix i amb poc carisma. Després va ser considerat un dels millors que el Estats Units

Li recordo que a la reelecció en Jimmy Carter la va perdre ‘per golejada’ No se veure els seus mèrits per enlloc

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes