La Nit de Sant Jordi a Perpinyà ha servit per tal que Òmnium faci una crida a defensar enèrgicament l’opció ‘Occitània-País Català’ perquè acabi esdevenint la denominació oficial de la nova macroregió, que engloba Perpinyà i Montpeller.

‘Hem de fer-nos escoltar, ens hem de defensar. El nom hi serà si ens presentem com a catalans’, ha reblat la presidenta d’Òmnium Catalunya Nord, Montserrat Biosca, que també ha assegurat que França tem el procés sobiranista pel risc a rèpliques.

Un 30 d’abril més, el Palau de Congressos de Perpinyà ha celebrat la Nit de Sant Jordi, una vetllada literària en què s’han entregat diversos guardons. Hi han assistit unes 200 persones. Entre les quals, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha assenyalat la necessitat d”enfortir els lligams entre els catalans del nord i del sud’ per esborrar les fronteres.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.