La vice-presidenta de la Generalitat Mónica Oltra ha defensat la moció de censura contra Mariano Rajoy com una decisió que ‘triarà entre la corrupció i la democràcia’ i ha demanat de fer caure ‘el govern de la indecència. ‘Va d’enderrocar la vergonya que ens envaeix cada vegada que posem el telediari’, ha dit.

Oltra s’ha expressat en aquests termes en un acte de celebració dels tres anys del govern del Botànic que ha organitzat Compromís a Alacant. Ha remarcat que els seus poden dir que sí a la moció perquè des del principi han posat sempre les mateixes condicions: ‘un govern per a les persones i que garantisca la igualtat financera entre els territoris’.

‘Això primer que cal fer amb un càncer és treure’n el tumor i després decidir-ne el tractament’, ha agregat Oltra, alhora que ha assenyalat que l’objectiu de la coalició ‘mai no va ser “assaltar el cel”, sempre ha estat millorar la vida de les persones ‘.

També ha parlat de la posició de Ciutadans respecte a la moció de censura i ha dit que Albert Rivera, ‘ja que no distingeix la pluralitat, com a mínim ha de fer un esforç per distingir entre els espanyols corruptes i els honrats’.

‘Si Ciutadans no dóna suport a la moció de censura, serà còmplice d’utilitzar la bandera per amagar-hi darrere tota la brutícia de la corrupció’, ha considerat la vice-presidenta davant el mig miler de persones que han acudit a l’acte.

‘Les coses poden ser diferents’
Mentrestant, Baldoví ha criticat que en els dos anys de govern de Rajoy ‘no s’ha fet res per millorar la vida de les persones’. ‘I hem de dir que les coses poden ser diferents, que hi ha dos governs a la península ibèrica que canvien les coses: el de Portugal i el del País Valencià! Governem millor perquè sabem quina és la prioritat: les persones!’, ha exclamat.

Per al parlamentari, el consell és exemple de ‘trellat, generositat i lleialtat’: ‘hem d’exportar el nostre model a Madrid, la protesta contra l’infrafinançament que afecta el benestar, a la igualtat, la que llasta la competitivitat i per això cal canviar un govern que fa olor de putrefacte ‘.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.