Núvol presenta la revista per als presos a Reus

VilaWeb
Núvol
17.05.2018 - 02:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui a les 19.30h, el director de Núvol, Bernat Puigtobella, durà a terme un acte al Centre de Lectura de Reus per tal de donar a conèixer la tasca del mitjà i el projecte emprès aquest 2018 que es basa en enviar setmanalment una revista impresa als presos polítics. Podeu descarregar-vos el plec que hem publicat aquesta setmana aquí. 

 

Fa sis anys que Núvol va començar a fer camí pel món digital cultural català amb la intenció de convertir-se en un mitjà de referència. Durant aquest temps, la iniciativa ha crescut, s’ha consolidat amb un audiència estable de 100.000 lectors únics mensuals i ha incorporat diversos projectes: a part dels articles diaris que publica, també gestiona una col·lecció d’Ebooks, edita llibres sota la capçalera Edicions del Núvol i el 2017 va publicar la seva primera revista en paper, que es va comprometre a editar anualment.

Aquest 2018, el context polític i social de Catalunya ha arribat a un punt de tensió del qual Núvol no es pot dissociar. Com a resultat, la motivació per fer una publicació impresa ha obeït a una crida diferent. Hi ha nou persones que són a la presó privades de llibertat: Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull.

Com que l’equip de Núvol creu fermament en la tasca cultural i, a més, és conscient que els presos polítics estan privats d’internet, ha decidit posar el seu gra de sorra per la llibertat tot fent-los arribar una selecció de continguts en paper. Setmanalment, el mitjà publica un plec de 8 pàgines. Els subscriptors poden descarregar-se-la en format PDF, però l’edició s’imprimeix i s’envia a Estremera, Alcalá Meco i Soto del Real en format físic per tal que els presos la puguin llegir.

La tria d’articles de Núvol Paper es fa pensant en ells i les seves circumstàncies, també a nivell de continguts: els articles publicats tracten temàtiques que s’inclinen més cap a la reflexió que no pas cap a la descripció d’actes, obres o esdeveniments concrets que puguin estar passant en el nostre país, degut a la impossibilitat dels receptors de gaudir d’aquests moments. Els nou empresonats agraeixen la publicació, tal com han fet saber al mitjà a través d’una sèrie de cartes.


Com que el compromís emprès l’any passat amb els lectors de Núvol és editar una revista en paper anual, la intenció del digital de cultura és recopilar els millors articles de cada edició setmanal i acabar-los publicant de forma física el segon semestre del 2018, junt amb peces inèdites i en un format extens. L’any passat, per exemple, la revista en paper va constar de 160 pàgines.

Alguns lectors de Núvol ja van reservar l’any anterior la publicació d’enguany, i d’altres ho estan fent ara a través del web. Qui no vulgui reservar-la, pot comprar-la quan aparegui publicada. Mentrestant, el mitjà digital segueix endavant amb la seva tasca i treballa per tractar la cultura amb respecte, profunditat i compromís.

Us poseu subscriure a Núvol aquí. 

Us podeu descarregar la revista en pdf en aquest enllaç

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes