eleccions generals 2019 paperetes

La Junta Electoral espanyola ha desmentit el rumor difós per les xarxes socials que diu que les butlletes de vot rebudes a casa no són vàlides perquè van encapçalades amb la frase ‘Eleccions Generals Novembre 19’. Segons la Junta Electoral, són ‘perfectament vàlides‘, perquè la xifra ’19’ fa referència a l’any 2019 i no al dia 19 de novembre. Per a diferenciar les butlletes de les eleccions de diumenge de les que es van fer el 28 d’abril, la Junta Electoral va optar per incloure en l’encapçalament la referència al mes de ‘novembre’ i, en algunes demarcacions, en comptes d’escriure-hi l’any amb quatre xifres (2019), n’hi escrigué únicament dues (19).

La Junta Electoral ja va aclarir-ne la validesa en un acord del 2 d’octubre, després d’una sol·licitud formulada per la Direcció General de Política Interior, però ahir hi va insistir, arran de la difusió de missatges a les xarxes que alertaven que aquestes butlletes no eren vàlides i que, si es feien servir, serien considerades vots nuls.

A l’acord d’ahir, la Junta Electoral espanyola remarcava que les juntes provincials havien homologat ‘amb posterioritat’ l’encapçalament amb la xifra ’19’, en aplicació de l’article 70 de la llei electoral, ‘homologació que abasta les butlletes confeccionades’ per les formacions que concorren a les eleccions.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb