manifestació
Fotografia: Pablo Bonat.

Unes 17.500 persones, segons els sindicats convocants, s’han manifestat avui a Perpinyà contra la reforma de les pensions, en la 13a jornada de vaga a la Catalunya Nord. Segons la prefectura n’hi han assistit 6.500. La vaga ha tingut un ampli seguiment al sector de l’ensenyament, amb més d’un 70% de professors i mestres; a primària vora el 50% d’escoles han tancat.

Pel que fa a les reivindicacions, no hi ha hagut unanimitat. La CGT, FO, Solidàries, la FSU i la CGC, que obrien la manifestació, reclamaven la retirada pura i simple de la reforma. Els sindicats reformistes discrepen: la CFDT, la CFTC i l’Unsa, que s’han situat al final de la manifestació, són partidaris d’una reforma més social. Aquestes organitzacions s’oposen sobretot a la decisió del govern francès de fixar la pensió de jubilació completa a seixanta-quatre anys.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb