Els socis de l’ANC aproven un nou full de ruta per a fer un nou embat independentista

  • El nou full de ruta esmenta la llista cívica i diu que tindrà la forma d'agrupació d'electors · El projecte l'hauran de ratificar els socis

VilaWeb
Redacció
25.05.2023 - 14:45
Actualització: 26.05.2023 - 13:08

Els socis de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han avalat, en el marc de l’Assemblea General Ordinària (AGO), que s’ha fet del 18 al 24 de maig, un nou full de ruta que té com a objectiu fer un nou embat independentista. El document s’ha aprovat amb un 76% dels vots a favor i, segons l’ANC, certifica que la via unilateral és l’única estratègia possible per a la constitució de la República Catalana. En l’AGO hi han participat 2.523 socis.

“El full de ruta aprovat estableix els passos fonamentals que l’organització ha de seguir per aconseguir la independència”, explica l’entitat en un comunicat. En concret, fa referència a fer efectiva la declaració d’independència a través de les eleccions vinents i, amb aquesta finalitat, es continua plantejant l’impuls d’una llista cívica independent de partits polítics, amb processos participatius d’elecció i decisió i mecanismes de control i fiscalització, per defensar la voluntat dels electors independentistes.

Llista cívica

El nou full de ruta menciona la llista cívica i diu que tindrà la forma d’agrupació d’electors. A més, es diu que els membres del secretariat nacional i els càrrecs de les assemblees de base no en podran formar part. “A partir d’una de les esmenes presentades, el text final inclou que, en qualsevol cas, l’impuls final de la llista cívica haurà de ser ratificat per les sòcies i socis en una consulta que se celebrarà el darrer trimestre de 2023”, expliquen.

El document també situació com a un punt determinat la constitució del pacte Nacional del Moviment Civil Independentista com a xarxa que ha de vertebrar el moviment civil per la independència. “Una eina que aglutinarà les principals organitzacions independentistes per trobar sinergies, avançar i actuar conjuntament sense renunciar als plantejaments de cada entitat”, explica l’ANC.

Mantenir la mobilització

L’entitat diu que cal mantenir la mobilització per a avançar en el front civil, institucional i internacional. “La coherència i perseverança de l’entitat han permès que el moviment independentista experimenti una represa notable, amb manifestacions massives com la del passat 11 de Setembre, la mobilització del 6 de desembre contra el nou delicte de desordres públics agreujats, i el 19 de gener davant la cimera francoespanyola. Totes aquestes actuacions demostren que el moviment està en marxa”, considera l’ANC.

Les bases de l’entitat van fer unes quantes aportacions. Es van presentar 612 esmenes, nou de les quals a la totalitat. De les 612, 155 van ser acceptades o transaccionades i 20 rebutjades. “Això va fer modificar el document final de Full de Ruta que han acabat aprovant els socis”, explica l’entitat. Durant l’AGO, els socis van haver de votar finalment fins a 437 esmenes vives, 7 de les quals a la totalitat del Full de ruta. Totes elles van ser rebutjades pels socis i sòcies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any