Nou Barris canvia el nom de l’avinguda de Borbó per avinguda dels Quinze

  • La iniciativa va recollir més de 1.500 signatures dels veïns

VilaWeb
Redacció
09.03.2019 - 14:22
Actualització: 09.03.2019 - 15:26

L’Associació de veïnes i veïns de Torre Llobeta-Vilapicina i la Taula de Nou Barris per la República han celebrat poder recuperar la memòria històrica de Nou Barris en haver oficialitzat el canvi de nom de l’avinguda de Borbó per avinguda dels Quinze. El canvi de nom ha estat un procés ‘bastant fàcil’, segons Pep Ortiz, coordinador de l’associació, atès que es van recollir més de 1500 signatures i zero al·legacions. A més, ha volgut reconèixer el suport dels grups municipals de Barcelona en Comú, ERC i PDeCAT en aquesta iniciativa veïnal.

Avui s’ha dut a terme l’oficialització de la iniciativa veïnal de Nou Barris de canviar el nom de l’avinguda de Borbó per avinguda dels Quinze, després de quatre anys de la seva primera proposta. L’acte ha comptat amb la presència de Pep Ortiz, coordinador de l’Associació de Veïns i entitat de Nou Barris i membre de la Taula Unitària per la República, i Xavier Juanto, membre de l’Associació de Veïns de Torre Llobeta Vilapicina, que han explicat què suposa el canvi de nom pel barri i l’impacte que aquest genera per les generacions que venen.

La iniciativa sorgeix d’un procés de divulgació i participació mitjançant actes i xerrades, tant des del punt de vista històric com de conscienciació, i segons ha explicat Juanto, ha comportat que tant les associacions d’identitats del barri com la participació de més de 1.500 persones que van donar suport la signatura, demanessin el canvi de nom.

El membre de l’Associació de Veïns de Torre Llobeta – Vilapicina explica que el canvi de nom representa un fet històric, principalment de la zona que dóna a passeig Maragall on hi havia la parada del Tramvia 46. Així mateix, ha comentat que molts instituts de la zona han aprofitat l’avinentesa per fer xerrades amb els joves per recuperar la memòria històrica sobre com eren aquests barris des de la postguerra.

Juanto explica que el motiu del nom nou es deu al cost de quinze cèntims que tenia el recorregut del Tram des d’Urquinaona fins a Passeig Maragall i ha afegit que suposa la recuperació de tot pel que van lluitar els avantpassats, i ha destacat que s’hagi fet amb una iniciativa veïnal.

Així mateix, Juanto ha volgut reconèixer tant el suport com el vot afirmatiu que els grups municipals de Barcelona en Comú, ERC i PDeCAT han donat a aquesta iniciativa i ha afirmat que l’Associació de Veïns seguiran reivindicant altres temes relacionats amb la sanitat o la república, entre d’altres.

Així mateix, Pep Ortiz ha afegit que continuaran treballant per treure alguns noms de carrers que considera que no responen a uns valors democràtics i a una societat moderna. També ha fet referència a la importància d’aquest fet per les futures joventuts i ha afegit que el suport del barri ha anat més enllà del que la Taula en el seu moment preveia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor